Syltede rødløg

Syltede rødløg

15 min
Hjemmelavede lynsyltede rødløg er både smukke og velsmagende og meget anvendelige til både aftensmad og frokost. Denne opskrift på syltede rødløg er både nem og hurtig at lave - og lrødløgene er meget flottere end de købte. Når du først har syltede rødløg i køleskabet kommer du til at bruge dem til næsten alt - fx på smørrebrød, i wraps og bowls, som tilbehør til supper og varme retter og ikke mindst i salater.

Sådan gør du

Syltede rødløg
  • Bring sukker og eddike i kog i en gryde. Tilsæt løgene og kog dem i 2-3 min.
  • Tag løgene op med en hulske og hæld dem i et glas. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. - eller til der er ½- 1 dl tilbage.
  • Tilsæt citronsaft og hæld lagen over løgene. Luk med et tætsluttende låg og opbevar i køleskabet.

Citronsaften kan udelades, men det er netop saft fra citrusfrugter, der giver den intense lyserøde farve (det tager ca. 1 døgns tid før de når farven på billedet). Citronsaften kan erstattes af appelsin-, clementin eller grapesaft. De syltede rødløg kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet.

Lav en juleversion af de syltede løg ved at tilsætte hel allehånde, hele nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis til lagen.

Energiindhold for hele retten:

1723 kJ / 412 kcal

Næringsindhold pr. 100g

689 kJ / 165 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 1,9 % 0,8 g
Kulhydrat: 97,8 % 39,6 g
Fedt: 0,3 % 0,1 g

Ingredienser

Syltede rødløg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 dl Ufarvet lagereddike
2 Rødløg i tynde halve skiver (ca. 150 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk