Syltede rødløg
15 min

Syltede rødløg

Sur-søde og meget smukke syltede rødløg. Et ostetilbehør der vil pynte på enhver servering.
Bedømmelse (81 vurderinger)

Min bedømmelse:

Syltede rødløg

Sur-søde og meget smukke syltede rødløg. Et ostetilbehør der vil pynte på enhver servering.

Antal portioner
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 dl ufarvet lagereddike
  • 1 dl vand
  • 2 rødløg - i tynde både (ca. 150 g)
  • ½ dl tørrede tranebær

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Hertil

  • 200 g Riberhus® ML 25% (45+) med kommen
  • 200 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Bring sukker, eddike og vand i kog i en stor gryde. Tilsæt løgene og kog dem i 2-3 min. Tag løgene op med en hulske og hæld dem i et glas. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. - eller til der er ca. 1 dl tilbage. Hæld lagen over løgene og vend tranebærrene heri.

Tips

Lav en juleversion af de syltede løg ved at tilsætte hel allehånde, hele nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis til lagen. Kompotten kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 30 %
Print