Syltede rødløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(176 vurderinger)

15 min

Sur-søde og meget smukke syltede rødløg, der kan bruges som pynt eller tilbehør til snart sagt alt: smørrebrød, oste, appetizers, supper og varme retter. Det er citrussaften, der intensiverer den flotte røde farve.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 dl ufarvet lagereddike
  • 1 dl vand
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 150 g)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde.
  2. Tilsæt løgene og kog dem i 2-3 min.
  3. Tag løgene op med en hulske og hæld dem i et glas. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. - eller til der er ca. 1 dl tilbage.
  4. Hæld citronsaft og lage over løgene. Luk med et tætsluttende låg og opbevar i køleskabet.

Tips

Kompotten kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet.

Citronsaften kan udelades, men det er netop saft fra citrusfrugter, der giver den intense lyserøde farve. Citronsaften kan erstattes af appelsin-, clementin eller grapesaft.

Variation

Lav en juleversion af de syltede løg ved at tilsætte hel allehånde, hele nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis til lagen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 1780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,9 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 96 %
  • Fedt: 1 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag