Syltede rødløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(131 vurderinger)

15 min

Sur-søde og meget smukke syltede rødløg. Et ostetilbehør der vil pynte på enhver servering.

Ingredienser

Antal portioner
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 dl ufarvet lagereddike
  • 1 dl vand
  • 2 rødløg - i tynde både (ca. 150 g)
  • ½ dl tørrede tranebær

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Hertil

  • 200 g Riberhus® ML 25% (45+) med kommen
  • 200 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring sukker, eddike og vand i kog i en stor gryde. Tilsæt løgene og kog dem i 2-3 min. Tag løgene op med en hulske og hæld dem i et glas. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. - eller til der er ca. 1 dl tilbage. Hæld lagen over løgene og vend tranebærrene heri.

Tips

Lav en juleversion af de syltede løg ved at tilsætte hel allehånde, hele nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis til lagen. Kompotten kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: