Syltede grønne tomater
Syltede grønne tomater er så oplagt at lave, når drivhussæsonen går på hæld, og der hænger en gruppe grønne tomater, der ikke når at modne. De grønne tomater kan sagtens bruges, fx som her, hvor de bliver syltet på to forskellige måder. Syltede grønne tomater har mange anvendelsesmuligheder, de er fantastiske i salater, smager godt som tilbehør til ost, og de er dejlige på et stykke smørrebrød. Syltede grønne tomater gør sig i det hele taget godt alle de steder, hvor maden trænger til et frisk, knasende og let syrlig indslag. Og hvis du holder den gode hygiene, kan dine syltede grønne tomater holde rigtig længe.
Ingredienser
Syltede grønne tomater, klassisk
1
Kg grønne tomat
|
|
---|---|
5 dl
Ufarvet lagereddike
|
|
3 dl
Vand
|
|
600 g
Sukker
|
|
1
Vaniljestang
|
Syltede grønne tomater, krydret variation
1
Kg grønne tomat
|
|
---|---|
8
Fed hvidløg
|
|
½
Rød chilipeber
|
|
1 spsk
Peberkorn
|
|
1 spsk
Sennepsfrø
|
|
5 dl
Ufarvet lagereddike
|
|
3 dl
Vand
|
|
600 g
Sukker
|
Sådan gør du
Syltede grønne tomater, klassisk
Syltede grønne tomater, krydret variation
Du kan smagssætte dine syltede grønne tomater på mange måder. Prøv fx med kardemommekapsler og krondild. Eller sylt dem sammen med rødløg, på den måde får du to lækre syltninger i samme glas.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
22435 kJ / 5362 kcal
Næringsindhold pr. 100g
714 kJ / 171 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 1,9 % | 0,8 g |
Kulhydrat: | 96,7 % | 40,6 g |
Fedt: | 1,4 % | 0,3 g |