Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater

60+ min
Syltede grønne tomater er så oplagt at lave, når drivhussæsonen går på hæld, og der hænger en gruppe grønne tomater, der ikke når at modne. De grønne tomater kan sagtens bruges, fx som her, hvor de bliver syltet på to forskellige måder. Syltede grønne tomater har mange anvendelsesmuligheder, de er fantastiske i salater, smager godt som tilbehør til ost, og de er dejlige på et stykke smørrebrød. Syltede grønne tomater gør sig i det hele taget godt alle de steder, hvor maden trænger til et frisk, knasende og let syrlig indslag. Og hvis du holder den gode hygiene, kan dine syltede grønne tomater holde rigtig længe.
https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-gronne-tomater/

Sådan gør du

Syltede grønne tomater, klassisk
  • Skær de store tomater i kvarte, de mellem i halve og stik hul i de små med en gaffel eller kødnål.
  • Kom tomaterne i skoldede, atamon-skyllede glas.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem og den tomme vaniljestant i gryden sammen med eddike, vand og sukker.
  • Kog lagen op, og hæld den over tomaterne. Kom låg på glassene og lad dem stå i minimum en uge på køl.
Syltede grønne tomater, krydret variation
  • Skær de store tomater i kvarte, de mellem i halve og stik hul i de små med en gaffel eller kødnål.
  • Kom tomaterne i skoldede, atamon-skyllede glas.
  • Kog alle ingredienserne op og hæld lagen over tomaterne.
  • Kom låg på glassene og lad dem stå i minimum en uge på køl.

Du kan smagssætte dine syltede grønne tomater på mange måder. Prøv fx med kardemommekapsler og krondild. Eller sylt dem sammen med rødløg, på den måde får du to lækre syltninger i samme glas.

Energiindhold for hele retten:

22435 kJ / 5362 kcal

Næringsindhold pr. 100g

714 kJ / 171 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 1,9 % 0,8 g
Kulhydrat: 96,7 % 40,6 g
Fedt: 1,4 % 0,3 g
Mere inspiration

Når det er sæson for at sylte - så kast dig over rødbederne....

Syltede rødbeder
60+ min
Syltede rødbeder
(41)

Ingredienser

Syltede grønne tomater, klassisk
1 Kg grønne tomat
5 dl Ufarvet lagereddike
3 dl Vand
600 g Sukker
1 Vaniljestang
Syltede grønne tomater, krydret variation
1 Kg grønne tomat
8 Fed hvidløg
½ Rød chilipeber
1 spsk Peberkorn
1 spsk Sennepsfrø
5 dl Ufarvet lagereddike
3 dl Vand
600 g Sukker