Syltede tomater

15 min
Syltede tomater

Det er nemt og hurtigt at gemme sommerens høst af grøntsager ved at sylte dem. Lav fx dine egne syltede tomater - og nyd dem hele året rundt.

Ingredienser

Syltede tomater

½ dl Eddike
1 dl Sukker
1½ dl Vand
⅛ tsk Hel spidskommen
12 Afskallede perleløg
12 Cherrytomater

Sådan gør du

Syltede tomater og perleløg

  • Kom eddike, sukker, vand og spidskommen i en gryde. Kog lagen op og tilsæt perleløg og lad dem koge med i 10 min. ved svag varme.
  • Tag gryden af varmen og lad lagen køle let af.
  • Overhæl tomaterne med kogende vand og tag dem op efter ca. 30 sek. Pil skindet af tomaterne.
  • Hæld lagen i et sylteglas og tilsæt tomaterne.
  • Opbevar de syltede tomater tildækket på køl.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

431 kJ / 103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

124 kJ / 30 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11,2 % 0,8 g
Kulhydrat: 85,7 % 6,3 g
Fedt: 3,1 % 0,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-tomater/