Æggekage

Æggekage

45 min
En gammeldags æggekage tilberedt i pande er bare det bedste som lun frokostret eller til en gang hurtig aftensmad. Her får du opskriften på en klassisk, hjemmelavet æggekage med bacon og tomater. Den kan varieres med de krydderurter og overskydende pålæg og grøntsager du har - og på den måde blive et velsmagende hurtigt og lækkert måltid, hvor der samtidig bliver ryddet op i køleskabet.

Sådan gør du

  • Pisk æg, fløde og vand sammen i en skål. Tilsæt persille, salt og peber.
  • Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Hæld æggeblandingen i panden og skru ned til meget svag varme. Skub forsigtigt i blandingen, til den begynder at stivne - det tager ca. 5 min.
  • Læg låg på panden og bag æggekagen færdig i 12-15 min.
  • Fordel bacon og tomater på æggekagen og pynt med persille. Server æggekagen med rugbrød.

Varier din æggekage med de krydderurter og/eller krydderier du bedst kan lide. Har du fx prøvet med chili i æggemassen? Har du rester af pølse, skinke, kogte kartofler eller grøntsager - så steg dem på panden inden du hælder æggemassen over.

Energiindhold for hele retten:

9209 kJ / 2201 kcal

Næringsindhold pr. 100g

749 kJ / 179 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 15,6 % 6,9 g
Kulhydrat: 19,3 % 8,5 g
Fedt: 65,1 % 13,2 g
Mere inspiration

Prøv denne frittata en dag, hvor du har lyst til aftensmad med æg.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Æggekage
8 Æg
1½ dl Piskefløde
1 dl Vand
1 dl Frisk, hakket kruspersille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
125 g Bacon - stegt
150 g Cherrytomater skåret i halve
Pynt
Kviste af kruspersille
Tilbehør
240 g Groft rugbrød