Æggekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(52 vurderinger)

45 min

Nem æggekage i pande. En gammeldags æggekage er bare det bedste som lun frokostret eller som en gang hurtig aftensmad. Denne opskrift er med bacon og tomater - lækkert tilbehør til hjemmelavet æggekage.

Ingredienser

Antal portioner

Æggekage

  • 125 g bacon - stegt
  • 150 g cherrytomater skåret i halve

Pynt

  • kviste af kruspersille

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg, fløde og vand sammen i en skål. Tilsæt persille, salt og peber. Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hæld æggeblandingen i panden og skru ned til meget svag varme. Skub forsigtigt i blandingen, til den begynder at stivne - det tager ca. 5 min. Læg låg på panden og bag æggekagen færdig i 12-15 min.

Fordel bacon og tomater på æggekagen og pynt med persille. Server æggekagen med rugbrød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: