Æggekage

Æggekage

45 min
Nem æggekage opskrift - tilberedt i pande. En gammeldags æggekage er bare det bedste som lun frokostret eller som en gang hurtig aftensmad. Denne opskrift på æggekage er klassisk med bacon og tomater. Hjemmelavet æggekage kan varieres med de krydderurter og overskydende pålæg og grøntsager - og på den måde blive et velsmagende hurtigt og lækker måltid, hvor der samtidig bliver ryddet op i køleskabet.

Sådan gør du

  • Pisk æg, fløde og vand sammen i en skål. Tilsæt persille, salt og peber.
  • Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Hæld æggeblandingen i panden og skru ned til meget svag varme. Skub forsigtigt i blandingen, til den begynder at stivne - det tager ca. 5 min.
  • Læg låg på panden og bag æggekagen færdig i 12-15 min.
  • Fordel bacon og tomater på æggekagen og pynt med persille. Server æggekagen med rugbrød.
Mere inspiration

Prøv denne frittata en dag, hvor du har lyst til aftensmad med æg.

Velbekomme!
Tips

Varier din æggekage med de krydderurter og/eller krydderier du bedst kan lide. Har du fx prøvet med chili i æggemassen? Har du rester af pølse, skinke, kogte kartofler eller grøntsager - så steg dem på panden inden du hælder æggemassen over.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9209 kJ / 2201 kcal

Næringsindhold pr. 100g

749 kJ / 179 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 15,6 % 6,9 g
Kulhydrat: 19,3 % 8,5 g
Fedt: 65,1 % 13,2 g

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Æggekage
Æg
8
1½ dl
Vand
1 dl
Frisk, hakket kruspersille
1 dl
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Smør
25 g
Bacon - stegt
125 g
Cherrytomater skåret i halve
150 g
Pynt
Kviste af kruspersille
Tilbehør
Groft rugbrød
240 g