Æggekage
25 min
•
Arbejdstid: 10 min
•
En gammeldags æggekage tilberedt i pande er bare det bedste som lun frokostret eller til en gang hurtig aftensmad. Her får du opskriften på en klassisk, hjemmelavet æggekage med bacon og tomater. Den kan varieres med de krydderurter og overskydende pålæg og grøntsager du har - og på den måde blive et velsmagende hurtigt og lækkert måltid, hvor der samtidig bliver ryddet op i køleskabet.
Ingredienser
Æggekage
8
Æg
|
|
---|---|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 dl
Vand
|
|
1 dl
Hakket persille
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
125 g
Bacon - stegt
|
|
---|---|
150 g
Cherrytomater skåret i halve
|
Tilbehør
Groft rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Varier din æggekage med de krydderurter og/eller krydderier du bedst kan lide. Har du fx prøvet med chili i æggemassen? Har du rester af pølse, skinke, kogte kartofler eller grøntsager - så steg dem på panden inden du hælder æggemassen over.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9084 kJ / 2171 kcal
Næringsindhold pr. 100g
735 kJ / 176 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 15,8 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 19,5 % | 8,4 g |
Fedt: | 64,7 % | 12,9 g |