Broccolitærte

1 time
Arbejdstid: 30 min
Broccolitærte

Broccolitærte er en skøn klassiker, som aldrig går af mode. Opskriften består helt enkelt af en fuldkornsbund, letkogt broccoli samt fyld af æg, kvark og ost. Enkelt og godt! Server broccolitærten til frokost, evt. med en salat - eller som en del af en buffet eller picnic.

Ingredienser

Dej

120 g Hvedemel (ca. 2 dl)
60 g Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
½ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
2 spsk Vand

Fyld

300 g Broccoli
3 Æg
200 g Kvark eller creme fraiche
1 tsk Groft salt
100 g Revet cheddar- og maasdammerost

Sådan gør du

Dej

  • Bland hvedemel, fuldkornshvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen let med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
  • Tryk dejen ud i tærteformen og tryk den godt op ad kanten.
  • Forbag bunden midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Fyld

  • Skær små broccolibuketter fra stilken. Skær stilken i tynde skiver. Kom broccolien i kogende vand tilsat salt. Kog den under låg i ca. 1 min. Lad den dryppe af i en sigte.
  • Pisk æggene sammen og tilsæt kvark eller creme fraiche og salt.
  • Fordel broccolien på den forbagte bund, hæld æggemassen over og drys med ost. Bag tærten midt i ovnen ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hvis du har broccoli til overs, kan du eventuelt bruge det i denne lækre opskrift på one pot pasta.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9075 kJ / 2169 kcal

Næringsindhold pr. 100g

845 kJ / 202 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18,4 % 9,1 g
Kulhydrat: 26,7 % 13,3 g
Fedt: 54,9 % 12,5 g
Relateret video Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole. Skal du bruge broccoli i en broccolisalat eller i tærtefyld, skal du holde kogetiden endnu kortere – omkring 1 minut. Her må broccolien nemlig godt være sprød.

https://www.arla.dk/opskrifter/broccolitarte/