Broccolitærte

Broccolitærte

60+ min
Broccolitærte er en skøn klassiker, som aldrig går af mode. Tærten består helt enkelt af en fuldkornsbund, letkogt broccoli samt fyld af æg, kvark og ost. Enkelt og godt! Server broccolitærten til frokost, evt. med en salat - eller som en del af en buffet eller picnic.

Sådan gør du

Dej
  • Bland hvedemel, fuldkornshvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen let med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
  • Tryk dejen ud i tærteformen og tryk den godt op ad kanten.
  • Forbag bunden midt i ovnen.
Fyld
  • Skær små broccolibuketter fra stilken. Skær stilken i tynde skiver. Kom broccolien i kogende vand tilsat salt. Kog den under låg i ca. 1 min. Lad den dryppe af i en sigte.
  • Pisk æggene sammen og tilsæt kvark eller cremefraiche og salt.
  • Fordel broccolien på den forbagte bund, hæld æggemassen over og drys med ost. Bag tærten midt i ovnen.
Forbagning
  • Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Har du fået lyst til flere grøntsagstærter, er denne også god.

Velbekomme!
Brug en rest

Hvis du har broccoli til overs, kan du eventuelt bruge det i denne lækre opskrift på one pot pasta.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9075 kJ / 2169 kcal

Næringsindhold pr. 100g

845 kJ / 202 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18,4 % 9,1 g
Kulhydrat: 26,7 % 13,3 g
Fedt: 54,9 % 12,5 g
Relateret video
Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole. Skal du bruge broccoli i en broccolisalat eller i tærtefyld, skal du holde kogetiden endnu kortere – omkring 1 minut. Her må broccolien nemlig godt være sprød.

Ingredienser

Dej
Hvedemel (ca. 2 dl)
120 g
Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
60 g
Groft salt
½ tsk
Koldt smør
100 g
Vand
2 spsk
Fyld
Broccoli
300 g
Æg
3
200 g
Groft salt
1 tsk
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
100 g