Pasta med broccolicreme
)
Pasta med broccolicreme er en nem og smagfuld hverdagsret for hele familien. Den grønne pastaret er en fryd for øjet og en suveræn måde at få en masse grønt på. Pastaretten består af en simpel broccolisauce, hvor broccoli blendes sammen med blandt andet salatost, piskefløde, hvidløg og citron til en skøn og cremet sauce. Hele herligheden toppes med ristede hasselnødder, der giver en god smag og perfekt knas til retten. Hvis du har flere eller andre grøntsager liggende, så kan du sagtens koge og blende dem med i retten - det er en god og nem måde at få brugt sine grøntsager på.
Ingredienser
Broccolicreme
400 g
Broccoli
|
|
---|---|
1 dl
Vand fra kogelagen
|
|
1 dl
Basilikumblade
|
|
100 g
Salatost
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
2
Fed hvidløg
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 spsk
Citronsaft
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
3 liter
Vand
|
|
---|---|
4 tsk
Groft salt
|
|
400 g
Tørret pasta, fx rigatoni
|
Topping
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
---|---|
30 g
Salatost
|
|
30 g
Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
|
Sådan gør du
Pasta med broccoli og hasselnødder
Du kan nemt bruge flere eller andre grøntsager i denne pastaret fx rødbede, grønkål eller bagte tomater.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10733 kJ / 2565 kcal
Næringsindhold pr. 100g
614 kJ / 147 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 14,5 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 51,2 % | 18,5 g |
Fedt: | 34,3 % | 5,7 g |
Pasta med broccolicreme - broccoli blendes sammen med blandt andet salatost, piskefløde, hvidløg og citron til en skøn og cremet sauce.
