Pasta med stegt laks og lime

Pasta med stegt laks og lime

30 min
Pasta med stegt laks er en super nem og hurtig ret til aftensmad. Vil du gerne servere mere fisk og grønt for familien, så er denne opskrift et rigtig lækkert bud. De fleste kan lide laks, pasta plejer også at være en vinder - og broccolien bliver svøbt i en dejlig cremet sauce. Lav en hurtig opskrift på pasta med laks og masser af grønt.

Sådan gør du

Pasta og grøntsager
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kom pasta i gryden og kog den i ca. 8 min.
  • Tilsæt løg og broccoli og kog i yderligere ca. 3 min.
  • Tag 1-2 dl kogevand fra og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag.
Laks
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg laksestykkerne ved kraftig varme, ca. 2 min. på kødsiden. Tilsæt limesaft og steg i yderligere ca. ½ min.
  • Vend laksestykkerne og steg dem 1-2 min. på skindsiden - det afhænger af tykkelsen på laksen. Drys kødsiden med salt og peber.
Sauce
  • Bring fløde, limeskal, salt og peber i kog i den store gryde.
  • Tilsæt pasta, grøntsager og basilikum og vend godt rundt. Smag til. Tilsæt evt. lidt kogevand fra pastaen, hvis du vil have en tyndere konsistens på saucen.

Du kan skifte grøntsagerne ud efter årstiden. Erstat broccoli med fx ærter, blomkål eller grønne asparges. Her er endnu en nem og hurtig gang aftensmad med pasta og laks.

Energiindhold for hele retten:

10758 kJ / 2571 kcal

Næringsindhold pr. 100g

526 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 26,7 % 8,3 g
Kulhydrat: 36,8 % 11,4 g
Fedt: 36,5 % 5,2 g
Mere inspiration

Er du glad for laks - så prøv også denne dejlige opskrift.

Laks i ovn
45 min
Laks i ovn
(84)
Relateret video
Hvordan steger man laks?

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du steger laks, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Ingredienser

Pasta og grøntsager
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornspasta, fx fusilli
450 g Broccoli i buketter og stokken i tynde skiver
2 Hakkede løg (ca. 150 g)
Laks
4 Laksefileter
10 g Smør
1 spsk Friskpresset limesaft
¼ tsk Groft salt og friskkværnet peber
Sauce
2 dl Madlavningsfløde
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
¾ tsk Groft salt og friskkværnet peber
1 dl Strimlede basilikumblade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk