Pasta med stegt laks og lime

Pasta med stegt laks og lime

30 min
Pasta med stegt laks og lime er en super nem og hurtig ret til aftensmaden. Vil du gerne servere mere fisk og grønt for familien, kunne pasta med stegt laks og lime måske gå hen og blive et hit. De fleste kan lide laks, pasta plejer også at være en vinder og broccolien bliver svøbt i en dejlig cremet, syrlig sauce....what's not to like.

Sådan gør du

Pasta og grøntsager
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kom pasta i gryden og kog den i ca. 8 min.
  • Tilsæt løg og broccoli og kog i yderligere ca. 3 min.
  • Tag 1-2 dl kogevand fra og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag.
Laks
  • Skær laksefileten i 8 lige store stykker.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg laksestykkerne ved kraftig varme, ca. 2 min. på kødsiden.
  • Tilsæt limesaft og steg i yderligere ca. ½ min.
  • Vend laksestykkerne og steg dem 1-2 min. på skindsiden - det afhænger af tykkelsen på laksen. Drys kødsiden med salt og peber.
Sauce
  • Bring fløde, limeskal, salt og peber i kog i den store gryde.
  • Tilsæt pasta, grøntsager og basilikum og vend godt rundt. Smag til.
  • Tilsæt evt. lidt kogevand fra pastaen, hvis du vil have en tyndere konsistens på saucen.
Ved serveringen
  • Fordel pasta, grøntsager og sauce i skåle eller dybe tallerkener.
  • Pil skindet af laksestykkerne og læg dem øverst i skålene. Server straks med pynt af basilikumblade.
Serveringsforslag

Du kan skifte grøntsagerne ud efter årstiden. Erstat broccoli med fx ærter, blomkål eller grønne asparges. Her er endnu en nem og hurtig gang aftensmad med pasta og laks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10320 kJ / 2467 kcal

Næringsindhold pr. 100g

518 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 26,1 % 8 g
Kulhydrat: 38,3 % 11,7 g
Fedt: 35,6 % 5 g
Mere inspiration

Er du glad for laks - så prøv også denne dejlige opskrift.

Laks i ovn
45 min
Laks i ovn
(78)
Relateret video
Hvordan steger man laks?

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du steger laks, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Ingredienser

Pasta og grøntsager
Vand
3 liter
Groft salt
1 spsk
Tørret fuldkornspasta, fx fusilli
300 g
Broccoli i buketter og stokken i tynde skiver
450 g
Hakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Laks
Renset laksefilet med skind
450 g
Smør
10 g
Friskpresset limesaft
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Sauce
Madlavningsfløde
2 dl
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Strimlede frisk basilikum
1 dl
Pynt
Friske basilikum