Ovnbagt laks med rodfrugter
45 min
•

Laks i ovn er både velsmagende og nemt at have med at gøre selv en onsdag aften. Både rodfrugter og laksestykker i ovn passer sig selv, og med smag af sød chilisauce og sesam, er der lagt op til en ny oplevelse. Det er så nemt at sætte grøntsager og laksefilet i ovn, - og bare nyde at duften breder sig. Laks i ovn serveret med ovnbagte rodfrugter er en smuk og velsmagende smagskombination og du kan sætte laks i fad direkte på bordet .
Ingredienser
Ovnbagte rodfrugter
1 kg
Rensede rodfrugter, fx gulerødder, pastinak, kartofler og/eller persillerod
|
|
---|---|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
½ spsk
Olie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Cayennepeber
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
Chilibagt laks
4
Skind- og benfri laksefileter
|
|
---|---|
2 spsk
Sød chilisauce
|
|
1 spsk
Sesamfrø
|
Pynt
Bredbladet persille
|
|
---|---|
Citroner (usprøjtede) i både
|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Ovnbagte rodfrugter
Chilibagt laks
Tilbered evt. ekstra laks, så kan du tage en laksemad eller laksesalat til frokost.
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
