Stegt hornfisk

Stegt hornfisk

30 min
Stegt hornfisk er en sjælden, men herlig spise. Her får du en hornfisk opskrift, som passer til dens sæson. Hornfisken svømmer i de danske farvande lige før det for alvor bliver sommer og lige efter sommeren. Nyd den delikate hornfisk....få evt. fiskehandleren til at udbene den. Skulle der være ben tilbage er det så praktisk at benene er blågrønne, så de er nemme at se. Tilberedning af hornfisk er enkelt - steg den med eller uden panering.

Sådan gør du

Sursød grøntsagssalat
  • Vend alle ingredienserne sammen og stil salaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Perlespelt med salatost
  • Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
  • Vend ostetern i den varme perlespelt lige inden serveringen.
Stegt hornfisk
  • Del hornfiskene i 8-10 lige store stykker.
  • Drys indersiden med salt og fyld med koriander eller kørvel. Luk godt med kødnåle.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg hornfiskestykkerne ved kraftig varme i ca. 1½ min., vend dem og steg ved jævn varme i yderligere ca. 3 min.
  • Server den stegte hornfisk sammen med perlespelt og sursød grøntsagssalat.
Variation

Hornfiskene kan også paneres. Pensl kødsiden med sennep og luk dem med en kødnål. Vend dem i en blanding af rugmel og salt og steg dem i smør i ca. 5 min. på hver side.

Tip

Du kan anvende sild i stedet for hornfisk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11102 kJ / 2653 kcal

Næringsindhold pr. 100g

537 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,7 % 7,8 g
Kulhydrat: 47,2 % 14,9 g
Fedt: 28,1 % 4,1 g
Mere inspiration

En klassiker til forret går man aldrig forkert af.

Ingredienser

Sursød grøntsagssalat
Ufarvet lagereddike
½ dl
Sukker
4 spsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Agurk i tynde stave (ca. 250 g)
1
Gulerødder i tynde stave (ca. 200 g)
3
Radiser i kvarte
150 g
Perlespelt med salatost
Perlespelt (ca. 4 dl)
320 g
Vand
4 dl
Groft salt
1 tsk
Salatost i tern
200 g
Stegt hornfisk
Udbenede og rensede hornfisk (ca. 400 g)
3
Groft salt
¾ tsk
Grofthakket frisk koriander eller kørvel
1 dl
Smør
25 g