Stegt hornfisk

Stegt hornfisk

30 min Hovedret

Stegt hornfisk er en sjælden, men herlig spise. Her får du en hornfisk opskrift, som passer til dens sæson. Hornfisken svømmer i de danske farvande lige før det for alvor bliver sommer og lige efter sommeren. Nyd den delikate hornfisk....få evt. fiskehandleren til at udbene den. Skulle der være ben tilbage er det så praktisk at benene er blågrønne, så de er nemme at se. Tilberedning af hornfisk er enkelt - steg den med eller uden panering.

Mere inspiration

En klassiker til forret går man aldrig forkert af.

Velbekomme!
Variation

Hornfiskene kan også paneres. Pensl kødsiden med sennep og luk dem med en kødnål. Vend dem i en blanding af rugmel og salt og steg dem i smør i ca. 5 min. på hver side.

Tip

Du kan anvende sild i stedet for hornfisk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11088 kJ / 2650 kcal

Næringsindhold pr. 100g

536 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 24,7 % 7,8 g
Kulhydrat: 47,1 % 14,9 g
Fedt: 28,2 % 4,1 g

Ingredienser