Hvidløgsstegt knurhane og cremet spaghetti

Lækker skindstegt fisk, som får ekstra sprødhed fra stegt bacon. Serveret sammen med spaghetti i en let flødesauce med spinat.....så er der bare dømt smovsemåltid.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvidløgsstegt knurhane og cremet spaghetti

Lækker skindstegt fisk, som får ekstra sprødhed fra stegt bacon. Serveret sammen med spaghetti i en let flødesauce med spinat.....så er der bare dømt smovsemåltid.

Antal portioner
  • 200 g lufttørret bacon
  • 50 g smør
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 små fed hvidløg i skiver
  • 8 rensede knurhanefileter med skind eller hvilling (ca. 550 g)
  • ½ tsk havsalt
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt
  • 500 g frisk pasta, fx spaghetti

Pynt

  • fintstrimlede spinatblade
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Fjern sværen og skær baconen i tynde tern. Kom baconternene i en kold pande og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg til baconen er gylden og sprød. Lad baconternene dryppe af på køkkenrulle.

Smelt smørret i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1½ min. Skru ned til jævn varme, tilsæt spinat og svits i yderligere ca. 1 min. eller til spinaten er faldet sammen. Kom fløde, salt og peber i, bring saucen i kog og smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom citronsaft og hvidløg i smørret og rist i ca. ½ min. til citronsaften er dampet væk. Tør knurhanefileterne og steg dem på skindsiden ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 3 min. Skru atter op til kraftig varme, vend fiskene og steg dem ca. 1 min. Drys med salt.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 1 min., til den er mør, uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag. Ved den kogte pasta godt sammen med spinatsaucen - tilsæt evt. den ene dl kogevand. Anret spinatsauce og pasta i 4 dybe tallerkener. Læg knurhanefileterne på pastaen og drys med bacontern, strimlede spinatblade og citronskal. Skindet på fisken kan spises.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 52 %
Print

Vin match

Skindstegt fisk, bacon og citron drejer druevalget over på riesling. Den må gerne være fyldig og tør, og et godt valg vil være en Alsace-version, gerne grand cru. 

Læs mere om vin til mad