Hvidløgsstegt knurhane og cremet spaghetti

Bedømmelse

(3 vurderinger)

Lækker skindstegt fisk, som får ekstra sprødhed fra stegt bacon. Serveret sammen med spaghetti i en let flødesauce med spinat.....så er der bare dømt smovsemåltid.

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g lufttørret bacon
  • 50 g smør
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 små fed hvidløg i skiver
  • 8 rensede knurhanefileter med skind eller hvilling (ca. 550 g)
  • ½ tsk havsalt
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt
  • 500 g frisk pasta, fx spaghetti

Pynt

  • fintstrimlede spinatblade
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern sværen og skær baconen i tynde tern. Kom baconternene i en kold pande og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg til baconen er gylden og sprød. Lad baconternene dryppe af på køkkenrulle.

Smelt smørret i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1½ min. Skru ned til jævn varme, tilsæt spinat og svits i yderligere ca. 1 min. eller til spinaten er faldet sammen. Kom fløde, salt og peber i, bring saucen i kog og smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom citronsaft og hvidløg i smørret og rist i ca. ½ min. til citronsaften er dampet væk. Tør knurhanefileterne og steg dem på skindsiden ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 3 min. Skru atter op til kraftig varme, vend fiskene og steg dem ca. 1 min. Drys med salt.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 1 min., til den er mør, uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag. Ved den kogte pasta godt sammen med spinatsaucen - tilsæt evt. den ene dl kogevand. Anret spinatsauce og pasta i 4 dybe tallerkener. Læg knurhanefileterne på pastaen og drys med bacontern, strimlede spinatblade og citronskal. Skindet på fisken kan spises.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 44 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Skindstegt fisk, bacon og citron drejer druevalget over på riesling. Den må gerne være fyldig og tør, og et godt valg vil være en Alsace-version, gerne grand cru. 

Læs mere om vin til mad