Hvidløgsstegt knurhane og cremet spaghetti

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

Lækker skindstegt fisk, som får ekstra sprødhed fra stegt bacon. Serveret sammen med spaghetti i en let flødesauce med spinat.....så er der bare dømt smovsemåltid.

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g lufttørret bacon
  • 50 g smør
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 små fed hvidløg i skiver
  • 8 rensede knurhanefileter med skind eller hvilling (ca. 550 g)
  • ½ tsk havsalt
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt
  • 500 g frisk pasta, fx spaghetti

Pynt

  • fintstrimlede spinatblad
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern sværen og skær baconen i tynde tern. Kom baconternene i en kold pande og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg til baconen er gylden og sprød. Lad baconternene dryppe af på køkkenrulle.

Smelt smørret i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1½ min. Skru ned til jævn varme, tilsæt spinat og svits i yderligere ca. 1 min. eller til spinaten er faldet sammen. Kom fløde, salt og peber i, bring saucen i kog og smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom citronsaft og hvidløg i smørret og rist i ca. ½ min. til citronsaften er dampet væk. Tør knurhanefileterne og steg dem på skindsiden ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 3 min. Skru atter op til kraftig varme, vend fiskene og steg dem ca. 1 min. Drys med salt.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 1 min., til den er mør, uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag. Ved den kogte pasta godt sammen med spinatsaucen - tilsæt evt. den ene dl kogevand. Anret spinatsauce og pasta i 4 dybe tallerkener. Læg knurhanefileterne på pastaen og drys med bacontern, strimlede spinatblade og citronskal. Skindet på fisken kan spises.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Skindstegt fisk, bacon og citron drejer druevalget over på riesling. Den må gerne være fyldig og tør, og et godt valg vil være en Alsace-version, gerne grand cru. 

Læs mere om vin til mad