Pasta med bagte tomater

Pasta med bagte tomater

40 min
Her får du opskriften på en skøn og fyldig pastaret, der både er nem at lave og fuld af smag. Pastaretten laves på bagte tomater og røde peberfrugter - og hytteost, der blendes sammen til en cremet sauce. Grøntsagerne karamelliserer, når de bages først, hvilket giver retten dybde og en virkelig dejlig smag. Saucen er lavet på tomater, peberfrugt, løg og hvidløg, men du kan sagtens bruge flere eller andre grøntsager som fx gulerod, græskar eller broccoli. Retten toppes med pinjekerner og frisk pasilikum.

Sådan gør du

  • Skær tomater, peberfrugt, løg og hvidløg i grove stykker og kom dem på en plade med bagepapir.
  • Vend blandingen med olie, salt, peber og timian og bag dem.
  • Blend halvdelen af tomatblandingen med hytteost til en ensartet konsistens.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog spaghetti i ca. 12 min. Tag 1 dl kogevand fra.
  • Kom hytteost-cremen op i en sauterpande, tilsæt pastavand, den kogte spaghetti og de resterende bagte grøntsager.
  • Varm pastaretten igennem i et par minutter og top med pinjekerner og basilikum.
Bagetid
  • 20-25 min. ved 200° varmluft.
Mere inspiration

Vil du gå all in med pasta - så prøv denne opskrift.

Hjemmelavet pasta
60+ min
Hjemmelavet pasta
(18)
Velbekomme!
Tip

Du kan nemt bruge flere eller andre grøntsager i denne pastaret fx gulerødder, broccoli eller hokkaido.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5357 kJ / 1280 kcal

Næringsindhold pr. 100g

392 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 16 % 3,7 g
Kulhydrat: 57,7 % 13,3 g
Fedt: 26,3 % 2,8 g

Ingredienser

Cherrytomater
300 g
Røde peberfrugter
2
Løg
1
Fed hvidløg
2
Olivenolie
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tørret timian
1 tsk
125 g
Vand
3 liter
Groft salt
4 tsk
Tørret spaghetti
200 g
Pinjekerner, ristede
1 håndfuld
Frisk basilikum
1 håndfuld