Det er ikke svært at lave sin egen hjemmelavede pasta. Faktisk behøver du hverken pastamaskine eller andet fint udstyr. Her har du en opskrift på nem hjemmelavet pasta, der kan lykkes i ethvert køkken.
Sådan gør du
Kom alle ingredienser i en røreskål eller ælt dem sammen på køkkenbordet og ælt dejen blank og smidig - ca. 10 min. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i ca. 30 min.
Del dejen i 2 portioner og rul de 2 dejstykker tyndt ud på et meldrysset bord - hvert dejstykke skal måle ca. 35 x 35 cm. Sørg for at dejen slipper bordpladen.
Fordel et tyndt lag mel på dejpladen og rul den forsigtigt sammen som en roulade. Skær ½ cm tynde strimler af rouladen.
Løft pastastrimlerne op med fingrene, så de foldes ud og den overskydende mel drysser af.
Kog pastaen i letsaltet vand i 3-5 min.
Energiindhold for hele retten:
6038 kJ / 1443 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1208 kJ / 289 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,9 g
Protein:
17,3 %
12,3 g
Kulhydrat:
63,3 %
45 g
Fedt:
19,4 %
6,3 g
Mere inspiration
Du kan også bruge den hjemmelavede pasta til ravioli.