Ravioli

45 min
Ravioli

Ravioli er for mange smagen af sol, sommer og middelhavets gode mad og klima. Her er grundopskriften på ravioli, så kan du selv variere smagen som du vil. Her er en meget enkel udgave af hjemmelavet ravioli med flødeost, pinjekerner og persille. Vi serverer vores ravioli helt enkelt - med friske basilikumsblade, revet parmesan og lidt brunet smør. En simpel, men også en meget velsmagende ravioli.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Pasta

250 g Tipo 00 hvedemel
3 Æg
1 spsk Olivenolie
1 tsk Fint salt
25 g Tipo 00 hvedemel - til udrulning

Ravioli

200 g Flødeost
50 g Pinjekerner
2 dl Finthakket persille
½ tsk Fint salt
100 g Brunet smør
100 g Revet parmigiano reggiano
Frisk basilikum

Sådan gør du

Pasta

  • Kom alle ingredienser i en røreskål eller ælt dem sammen på køkkenbordet og ælt dejen blank og smidig - ca. 10 min.
  • Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i ca. 30 min.

Ravioli

  • Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord - så dejstykket måler ca. 50 x 50 cm. Sørg for at dejen slipper bordpladen.
  • Stik dejen ud i 40 runde stykker (diameter ca. 7 cm).
  • Vend flødeost, pinjekerner og persille sammen.
  • Fordel blandingen på de 20 pastastykker, ca. 1 spsk på hver.
  • Fugt kanten med lidt vand, læg endnu et pastastykke ovenpå og saml dejen i kanten.
  • Kog raviolierne i saltet vand i ca. 3 ½ min. og server dem straks med brunet smør, revet parmesan og friske basilikumblade.

Du kan variere dine raviolier som du har lyst til, prøv fx med svampefyld og trøffelolie.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13660 kJ / 3265 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1433 kJ / 343 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 13,7 % 11,6 g
Kulhydrat: 25,1 % 21,2 g
Fedt: 61,2 % 23,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ravioli/