Æggesalat
45 min

Æggesalat

God hjemmelavet æggesalat med bid fra gulerødder og porre. Anvendt salaten som pålæg på et stykke rugbrød eller spis den som frokostret med kød og brød til.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æggesalat

God hjemmelavet æggesalat med bid fra gulerødder og porre. Anvendt salaten som pålæg på et stykke rugbrød eller spis den som frokostret med kød og brød til.

Antal portioner

Grundsalat

  • 1 porre i tynde ringe
  • 1 gulerod i korte, tynde strimler
  • ¼ liter vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 225 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • ½ tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Æggesalat

1 portion grundsalat

  • 3 grofthakkede, hårdkogte æg
  • 3 spsk frisk, klippet purløg
  • ½ tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Hertil:

  • 100 g kogt, røget skinke eller kylling
  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Grundsalat

Kom porrer og gulerødder i kogende vand tilsat salt. Kog grøntsagerne ved kraftig varme i ca. 1 min. Hæld grøntsagerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Bland grøntsagerne med Kvark, citronsaft, salt og peber.

Æggesalat

Bland grundsalat med æg, purløg, citronsaft og salt. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Rør salaten op og smag den til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 29 %
Print