Æggesalat

Æggesalat

45 min
Æggesalat - en nem opskrift på hjemmelavet æggesalat med purløg og syltede agurker, hvor smagen er intens og virkelig lækker. Æggeblommen er rørt sammen med creme fraiche og mayonnaise, hvilket giver den perfekte konsistens. Brug æggesalaten på rugbrød, i sandwich eller til en sildemad. Æggesalat med karry er et sikkert hit, hvad end den serveres til påskebordet, julefrokosten eller i madpakken - og så smager en hjemmelavet æggesalat meget bedre end den færdigkøbte version.

Sådan gør du

Æggesalat
  • Pil æggene, skær dem i halve og tag æggeblommerne ud. Hak æggehviderne.
  • Kom æggeblommerne i en skål og bland dem med creme fraiche, mayonnaise, sennep og krydderier til en ensartet og cremet masse.
  • Tilsæt de hakkede æg, syltede agurker og purløg - og vend det hele forsigtigt sammen.

Lav evt. en større portion æggesalat, når du er i gang - den er rigtig god i en sandwich sammen med et blot et salatblad. Du kan gøre din sandwich mere fyldig, hvis du supplerer med bacon eller skinke og et par skiver tomat.

Undlad evt. brødet til din æggesalat og server den i stedet på friske og sprøde hjertesalatblade som vi fx gør her.

Energiindhold for hele retten:

2151 kJ / 514 kcal

Næringsindhold pr. 100g

666 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 21,7 % 8,5 g
Kulhydrat: 7,9 % 3,1 g
Fedt: 70,4 % 12,7 g
Mere inspiration

Server et hjemmebagt rugbrød til æggesalaten og resten af frokosten.

Rugbrød
60+ min
Rugbrød
(41)
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Æggesalat
4 Hårdkogte æg
1½ spsk Creme fraiche
1½ spsk Mayonnaise
1 tsk Dijonsennep
1 tsk Karry
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Grofthakkede syltede agurker
½ dl Finthakket purløg