Prøv et stenalderbrød - fyldt med gode sager....
Læg rugbrødene i fryseposer, mens de endnu er lune. Så "sætter" brødene sig og bliver lettere at skære.
Drys rugbrødene med forskellige kerner og frø. Og/eller tilsæt 1 dl til den færdige dej inden brødet bages.
33978 kJ / 8121 kcal
699 kJ / 167 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,4 g |
Protein: | 11,9 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 82,3 % | 33,8 g |
Fedt: | 5,8 % | 1,1 g |
Gær (gæren skal ligge 1-2 døgn ved stuetemperatur inden brug)
|
5 g |
---|---|
Vand - 40 grader varmt
|
2 dl |
Groft rugmel (ca. 2dl)
|
100 g |
1 surdej fra dag 1
|
|
---|---|
Vand - 40° varmt
|
1 liter |
Kærnemælk
|
½ liter |
Groft rugmel
|
1 kg |
Skårne eller knækkede rugkerner
|
500 g |
Sirup
|
1 spsk |
Skårne eller knækkede rugkerner
|
500 g |
---|---|
Kogende vand
|
½ liter |
Groft rugmel
|
250 g |
Hvedemel
|
250 g |
Groft salt
|
2½ spsk |