Rugbrød
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
•

Hjemmebagt rugbrød helt fra bunden er skønt. Det giver både en stor tilfredsstillelse at bage rugbrødet og at spise det efterfølgende. Når du har bagt rugbrød en gang, tager surdejen fra til næste og derved er inde i rytmen, er det nemt altid at have lækkert hjemmebagt rugbrød i huset.
Ingredienser
1. dag - surdej
5 g
Gær (gæren skal ligge 1-2 døgn ved stuetemperatur inden brug)
|
|
---|---|
2 dl
Vand - 40 grader varmt
|
|
100 g
Groft rugmel (ca. 2dl)
|
3. dag - grunddej
1 surdej fra dag 1
|
|
---|---|
1 liter
Vand - 40° varmt
|
|
½ liter
Kærnemælk
|
|
1 kg
Groft rugmel
|
|
500 g
Skårne eller knækkede rugkerner
|
|
1 spsk
Sirup
|
4. dag - færdig dej
500 g
Skårne eller knækkede rugkerner
|
|
---|---|
½ liter
Kogende vand
|
|
250 g
Groft rugmel
|
|
250 g
Hvedemel
|
|
2½ spsk
Groft salt
|
Sådan gør du
1. dag - surdej
3. dag - grunddej
4. dag - færdig dej
Læg rugbrødene i fryseposer, mens de endnu er lune. Så "sætter" brødene sig og bliver lettere at skære.
Drys rugbrødene med forskellige kerner og frø. Og/eller tilsæt 1 dl til den færdige dej inden brødet bages.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
33971 kJ / 8119 kcal
Næringsindhold pr. 100g
699 kJ / 167 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,4 g |
Protein: | 11,9 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 82,3 % | 33,8 g |
Fedt: | 5,8 % | 1,1 g |
