Øllebrød - til baby

Øllebrød - til baby

15 min
Server denne klassiske øllebrød til baby med revet æble og smørklat til morgenmad. En mild, nærende og fyldig øllebrød uden øl. Øllebrøden er velegnet til babyer i alderen 6-9 måneder.

Sådan gør du

  • Skær rugbrødet i små tern. Kom brød og vand i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Rør af og til, og tilsæt evt. en smule ekstra vand. Blend øllebrøden, fx med en stavblender, til en jævn blanding. Tilsæt til sidst ½ dl tilskudsblanding.
  • Server øllebrød med æble og smør. Tilsæt lidt af tilskudsblanding efterhånden, som din baby spiser. Tilskudsblandingen køler både grøden ned og giver en god konsistens.
Velbekomme!
Tip

Er din baby klar til mad med grovere konsistens, så er det ikke nødvendigt at blende øllebrøden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

930 kJ / 222 kcal

Næringsindhold pr. 100g

338 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 7,7 % 1,5 g
Kulhydrat: 45,1 % 9 g
Fedt: 47,2 % 4,3 g

Ingredienser

Fuldkornsrugbrød (ca. 40 g)
1 skive
Vand
1 dl
½ dl
Revet æble (ca. 25 g)
¼
Smør
2 tsk
½ dl