Rugbrødschips

Rugbrødschips

20 min
Sprøde og knasende rugbrødschips til forretten, til ostebordet eller i madkassen - eller hvad siger du til rugbrødschips med laks?. Du kan variere smagen på rugbrødschipsene alt efter, hvad de skal bruges til. Når du går i gang med disse hjemmelavede rugbrødschips kan du variere med tørrede krydderier eller friskrevet hvidløg på chipsene inden de bages. Rugbrødschips i ovn er hurtige at lave - og de smager forrygende godt. Ristede rugbrødschips er et hit hos både børn og voksne.
https://www.arla.dk/opskrifter/rugbrodschips/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 250° - varmluft.

Rugbrødschips
  • Skær rugbrødet i 12 meget tynde skiver. Pensl dem med olie og drys med salt.
  • Skær hver rugbrødsskive i 2 trekanter og fordel dem på to plader med bagepapir Bag rugbrødschipsene i ovnen.
  • Tag chipsene ud og lad dem køle af på en bagerist.

Opbevar rugbrødschipsene i en lufttæt beholder i ca. 1 uge.

Drys rugbrødschips med hvidløg, friske eller tørrede krydderurter - eller måske chiliflager.

Energiindhold for hele retten:

2247 kJ / 537 kcal

Næringsindhold pr. 100g

986 kJ / 236 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 7,1 g
Protein: 7,6 % 4,4 g
Kulhydrat: 58,8 % 34,1 g
Fedt: 33,6 % 8,9 g

Ingredienser

Rugbrødschips
200 g Groft rugbrød
4 tsk Olie
2 tsk Flagesalt