Rugbrød med linser
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Rugbrød er en klassiker i de fleste danske hjem, og hjemmebagt rugbrød er ekstra godt. Denne opskrift er med surdej, rugkerner og linser og bages over 2 dage. Rugbrødet smager dejligt, har en god konsistens - og er et godt bud på, hvordan du kan få spist flere bælgfrugter ved at spise rugbrød.
Ingredienser
1. dag
175 g
Surdej
|
|
---|---|
7½ dl
Vand
|
|
250 g
Rugkerner
|
|
1 spsk
Sirup
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
500 g
Rugmel
|
2. dag
100 g
Rugkerner
|
|
---|---|
2 dl
Kogende vand
|
|
100 g
Tørrede belugalinser
|
|
50 g
Solsikkekerner
|
|
10 g
Gær
|
|
1 spsk
Lunkent vand
|
Smør - til formen
|
---|
Pynt
Solsikke- eller græskarkerner
|
---|
Sådan gør du
1. dag
2. dag
Har du lyst til selv at lave en surdej? Husk at tage surdej fra til næste gang du har lyst til at bage med surdej. Er du vild med en sprød skorpe på rugbrødet, skal du tage det ud af formen straks efter bagning. Er du mere til en blødere skorpe, skal du lade rugbrødet afkøle i formen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15205 kJ / 3634 kcal
Næringsindhold pr. 100g
686 kJ / 164 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,2 g |
Protein: | 14,5 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 70,3 % | 28,4 g |
Fedt: | 15,2 % | 2,8 g |