Har du lyst til selv at lave en surdej? Husk at tage surdej fra til næste gang du har lyst til at bage med surdej. Er du vild med en sprød skorpe på rugbrødet, skal du tage det ud af formen straks efter bagning. Er du mere til en blødere skorpe, skal du lade rugbrødet afkøle i formen.
15205 kJ / 3634 kcal
686 kJ / 164 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,2 g |
Protein: | 14,5 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 70,3 % | 28,4 g |
Fedt: | 15,2 % | 2,8 g |
175 g
Surdej
|
|
---|---|
7½ dl
Vand
|
|
250 g
Rugkerner
|
|
1 spsk
Sirup
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
500 g
Rugmel
|
100 g
Rugkerner
|
|
---|---|
2 dl
Kogende vand
|
|
100 g
Tørrede belugalinser
|
|
50 g
Solsikkekerner
|
|
10 g
Gær
|
|
1 spsk
Lunkent vand
|
Smør - til formen
|
---|
Solsikke- eller græskarkerner
|
---|