Bønnespread

Bønnespread

5 min
Bønnespread - prøv denne utroligt nemme og hurtige opskrift på en alsidig og lækker bønnecreme, der kan bruges som spread i din sandwich, som dip til dine grøntsagsstave eller som pålæg på dit brød. Bønnerne bidrager til at konsistensen bliver cremet og så har de et højt indhold af protein og fibre. Virkelig en lækker fornyelse af både snack og madpakkesortimentet.

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor og kør til blandingen er glat.
  • Server bønnespread med snackgrønt eller brug den som pålæg på brød eller spread i din sandwich.
Mere inspiration

Har du lyst til flere ideer, hvor bælgfrugter giver fornyelse?

Velbekomme!
Variation

Vil du have endnu mere smag i din spread, kan du tilsætte chili eller friskrevet ingefær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3038 kJ / 726 kcal

Næringsindhold pr. 100g

558 kJ / 133 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 5,6 g
Protein: 23,7 % 7,8 g
Kulhydrat: 37 % 12,2 g
Fedt: 39,3 % 5,9 g

Ingredienser

Borlottibønner eller kidneybønner
1 dåse
¾ dl
Fed hvidløg
1
Jomfruolivenolie
2 spsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber