Sushi dogs

Sushi dogs

60+ min
Når to verdener mødes kan meget ske. Her mødes to store køkkener - den populære amerikanske hot dog møder den mindst lige så populære japanske sushi. Og resultatet bliver denne sushi dog - halvt hotdog, halvt sushi. Og i sin helhed en lækker smagsoplevelse, i en praktisk streetfood version. Lige til at spise med klør fem, uden bestik eller tallerken - men en lille serviet vil gøre god gavn. Måske bliver sushi dogs det nye sort. Måske bliver sushi dog det helt store og nye streetfood-hit.

Sådan gør du

Ris
  • Kom risene i en stor skål og skyl forsigtigt med flere hold koldt vand indtil vandet forbliver klart.
  • Lad risene dryppe af i en sigte.
  • Kom dem i en tykbundet gryde og hæld vand ved. Lad risene trække i vandet ½ time.
  • Bring derefter risene i kog og kog ved svag varme og under låg i 10-12 min., til risene er møre.
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække under låg i ca. 15 min. Tag låget af.
  • Opløs sukker og salt i eddiken og rør eddikeblandingen i risene, og lad dem køle hurtigt af - fx i et fladt fad.
Sådan samler du sushi dogs
  • Rør soja, ingefær og wasabi sammen og smør blandigen på bunden af salatbladene.
  • Fordel herpå risene og de øvrige ingredienser. Server straks.

Du kan med fordel koge risene dagen før.

Gør din sushi dog ekstra lækker med et stykke fersk laks.

Energiindhold for hele retten:

8341 kJ / 1994 kcal

Næringsindhold pr. 100g

713 kJ / 170 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,4 % 3,1 g
Kulhydrat: 68,3 % 28,6 g
Fedt: 24,3 % 4,7 g
Mere inspiration

Flere lækre og anderledes hotdogs.

Ingredienser

Ris
225 g Sushiris
2½ dl Vand
2 spsk Sukker
1 tsk Groft salt
½ dl Japansk riseddike
Sushi dogs
1½ spsk Sojasauce
1 spsk Finthakket sushi ingefær
1 tsk Wasabi
12 blade Rengjorte hjertesalat
150 g Syltede rødløg
25 g Tørret tang, fx wakame
2 dl Ristet pankorasp
2 dl Chili aioli