Begynder-sushi
1 timer

Begynder-sushi

Mange børn kan godt lide sushi og med lidt tålmodighed og hjælp kan de også lave deres egen fine sushianretning....også for voksne!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Begynder-sushi

Mange børn kan godt lide sushi og med lidt tålmodighed og hjælp kan de også lave deres egen fine sushianretning....også for voksne!

Antal portioner

Sushiris

  • 1¼ dl vand
  • 100 g sushiris (ca. 1¼ dl)
  • ¾ spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 spsk risvinseddike

Kyllingekødboller

  • 250 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • 25 g smør
  • 1 spsk teriyakisauce - japansk grill- og stegesauce
  • ¼ agurk
  • 2 plader noritang
  • en bambusmåtter (små aflange måtter af bambusstrå)
  • 2 spsk Buko® Pikant Light
  • 60 g koldrøget laks i stimler
  • 2 tsk sorte sesamfrø
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 200 g optøede, frosne edamamebønner (sojabønne) i bælg
  • ½ citron i både
  • ½ dl syltet ingefær til sushi
  • 4 spsk teriyakisauce - japansk grill- og stegesauce

Fremgangsmåde:

Sushiris

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Opløs sukker og salt i eddiken, rør eddikeblandingen i risene og lad dem køle af.

Kyllingekødboller

Rør det hakkede kød godt med salt, løg, æg og rasp. Form farsen til 16 små kødboller (på størrelse med valnødder). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 4 min. ved jævn varme - ryst panden så de bliver runde og stegt over det hele. Skru op til kraftig varme, kom teriyakisauce i panden og steg i yderligere ca. 1 min. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Flæk agurken, fjern kernerne med en teske og skær agurken i stave. Læg 1 tangplade med den blanke side nedad på sushimåtten. Smør 1 spsk flødeost ud i et tyndt lag på tangpladen - helt ud til kanten - men lad 1 cm være fri foroven. Dyp et decilitermål i koldt vand og læg 1½ dl ris på tangpladen. Dyp fingrene i vandet og fordel risene i ét lag på tangpladen - lad 1 cm være fri foroven.

Læg halvdelen af laks og agurk tæt på den nederste del af tangpladen. Drys med sesamfrø og rul herfra pladen stramt sammen ved hjælp af måtten. Fugt den øverste cm af tangpladen med vand og luk rullen. Lave en rulle mere og skær hver rulle i 8 makisushi-stykker. Stil stykkerne på skærefladen.

Kom de lune kyllingekødboller på spyd og anret dem på tallerkener sammen med sushistykker, edamamebønner, citronbåde, ingefær og teryiakisauce - i små skåle.

Tips

Lav evt. dobbelt portion af sushirullerne. De er fine i madpakken næste dag.

Skal det være helt efter bogen, skal risene både skylles og trække i vand inden de bliver kogt. Vi har valgt dem nemme måde, og synes det fungerer fint, når man er begynder.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 26 %
Print