Sushi bowl

Sushi bowl

15 min
Denne sushi bowl kan også kaldes en sushisalat. Det er en nem løsning, hvis du ikke har mod på at rulle de klassiske sushiruller. Denne sushi bowl smager virkelig af sushi og indeholder fersk laks, ris, syltet ingefær og avocado. Mange af de samme elementer som er i en klassisk makirulle. Så prøv denne skønne sushi bowl, næste gang sushi-sulten melder sig...

Sådan gør du

Sushi bowl
  • Skær laksen i strimler.
  • Anret laksestrimler, ris, edamamebønner, ingefær, koriander, avocado og forårsløg i to skåle.
  • Drys med sesam og server med chili mayonnaise.

Sushi bowlen smager også dejligt med rå tun eller kogte rejer.

I stedet for chilimayo kan sushi bowlen serveres med en chilidressing. Rør 1 dl cremefraiche 18% sammen med 2 spsk mayonnaise og 2 spsk stærk chilisauce. Server dressingen ved siden af sushi bowlen. Velbekomme!

Energiindhold for hele retten:

8103 kJ / 1937 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1008 kJ / 241 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 16,2 % 9,6 g
Kulhydrat: 54,7 % 32,4 g
Fedt: 29,1 % 7,9 g
Mere inspiration

Du kan købe chilimayonnaisen færdig i de fleste store supermarkeder, men du kan også lave den selv. Find opskriften her.

Chilimayonnaise
15 min
Chilimayonnaise
(5)

Ingredienser

Sushi bowl
200 g Laksefilet - sushi kvalitet, frosset i minimum 24 timer og optøet
4 dl Afkølede, kogte ris, fx sushiris
1 dl Edamamebønner
½ dl Sushi ingefær
1 dl Frisk koriander
1 Avocado i skiver
3 Forårsløg i tynde ringe
Sorte sesamfrø
Chili mayonnaise
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk