Onigiri
•
Onigiri eller japanske risboller er den lækreste snack, frokost eller madpakke. Fyldt med fx tun og pakket ind i noritang. Opskriften her er med tun, men onigiri kan fyldes med alt muligt, ligesom sushi. Alternativer kunne være teriyaki kylling eller laks. Oprindeligt bliver de lavet med sushiris, men vi har her valgt den nemme løsning med jasminris, hvilket fungerer super fint.
Ny
Ingredienser
Sesam-ris
200 g
Kolde, kogte ris, fx jasmin eller sushiris
|
|
---|---|
2 spsk
Ristede hvide eller sorte sesamfrø
|
|
2 tsk
Japansk riseddike eller klar lagereddike
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Rørt tun
1 dåse
Tun i olie eller vand
|
|
---|---|
1 spsk
Stærk chilisauce
|
|
1 spsk
Mayonnaise, skyr eller creme fraiche
|
|
1 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 knivspids
Groft salt
|
2 ark
Noritang
|
|
---|---|
4
Skiver agurker
|
Sådan gør du
Sesam-ris og rørt tun
Sådan samler du onigiri
Onigiri kan fyldes med alt muligt, ligesom sushi. Alternativer kunne være teriyakikylling eller laks. Hvis du skal have dem med på madpakke så er det en god ide at pakke dem stramt ind i husholdningsfilm.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4338 kJ / 1037 kcal
Næringsindhold pr. 100g
262 kJ / 63 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 25,8 % | 4 g |
Kulhydrat: | 39,7 % | 6,1 g |
Fedt: | 34,5 % | 2,4 g |
Relateret video
Onigiri eller japanske risboller er den lækreste snack, frokost eller madpakke. Fyldt med fx tun og pakket ind i noritang.