Asiatisk agurkesalat

Asiatisk agurkesalat

20 min
Her får du opskriften på en nem og skøn asiatisk agurkesalat, der både er frisk og spicy. I denne "smashed" agurkesalat banker man agurken med en kagerulle eller med den brede side af en kniv, så agurkerne kan optage en masse smag. Agurkerne vendes i en marinade eller dressing med blandt andet sesamolie, soja, riseddike, hvidløg og chili, som giver salaten en helt fantastisk og intens smag. Den asiatiske agurkesalat toppes med ristede sesamfrø, koriander og frisk chili. Agurkesalaten er hurtig at lave og kan serveres som en lille ret eller som tilbehør til diverse asiatisk mad.

Sådan gør du

Asiatisk agurkesalat
  • Vask agurken og bank den med en kagerulle eller en bred kniv, så den flækker og går fra hinanden. Skær agurken ud i mundrette stykker.
  • Kom agurkestykkerne i en skål med salt - lad det stå i 10 min. Hæld væden fra agurkerne.
  • Kom honning, sesamolie, soja, riseddike, chiliolie og hvidløg på agurkerne.
  • Vend det hele godt sammen - server med ristede sesamfrø, frisk koriander og lidt chili på toppen.
Mere inspiration

Her den klassiske opskrift på agurkesalat.

Agurkesalat
20 min
Agurkesalat
(11)
Velbekomme!
Serveringsforslag

Den asiatiske agurkesalat kan serveres som en selvstændig lille ret eller forret, evt. med rejer i - eller som tilbehør til diverse asiatisk mad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

617 kJ / 147 kcal

Næringsindhold pr. 100g

157 kJ / 37 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 15,5 % 1,4 g
Kulhydrat: 41,5 % 3,8 g
Fedt: 42,9 % 1,8 g
Alkohol: 0,1 %

Ingredienser

Asiatisk agurkesalat
Agurk
1
Groft salt
¼ tsk
Honning
1 tsk
Sesamolie
1 tsk
Sojasauce
1 spsk
Japansk riseddike
2 tsk
Chiliolie
1 tsk
Fed hvidløg, finthakket
1
Ristede sesamfrø
1 tsk
Frisk koriander
1 håndfuld
Frisk rød chilipeber, fintsnittet
½