Teriyaki nudler

Teriyaki nudler

15 min
Nogle gange skal det bare gå virkelig stærkt. Så her får du en opskrift på lækre teriyaki nudler, som er ekstremt hurtig aftensmad med ganske få ingredienser. Du koger nudlerne, mens du steger grøntsagerne i wokken, og blander det hele med teriyakisauce. Aftensmad på bare 15 minutter! Teriyaki nudler er lidt klistrede, søde, salte og stærke med en dyb smag af sesam. Nudlerne kan du variere, som du vil. Vi har brugt grove hvedenudler, men du kan også bruge både æg-, soba-, udon- eller risnudler. Husk at smage teriyaki nudler godt til med salt og frisk limesaft - og vil du have mere styrke, kan du dryppe med lidt chilisauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/teriyaki-nudler/

Sådan gør du

  • Rist sesamfrøene 2-3 min. på en tør pande ved kraftig varme.
  • Skær gulerod og chili i tynde skiver og spidskål i grove stykker.
  • Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen.
  • Smelt smørret i en wok eller en dyb pande ved kraftig varme.
  • Kom gulerødder i wokken/panden og steg i ca. 2 min.
  • Tilsæt kål og chili, sænk temperaturen til jævn varme, og steg i yderligere ca. 1 min.
  • Kom de kogte nudler i wokken sammen med 2 spsk kogevand, teriyakisauce og ristede sesamfrø.
  • Pres saft af 1 lime ud over retten, smag til med salt og varm retten igennem.
  • Server straks teriyaki nudlerne med den sidste lime (skåret i både) som tilbehør.

Du kan bruge andre nudler, fx ægnudler, soba-, udon-, eller risnudler. Grøntsagerne kan varieres alt efter sæson: teriyaki nudler vil også smage godt med fx pak choi, forårsløg, blomkål, ærter, broccoli og spinat. Retten smager også godt med frisk thaibasilikum eller koriander på toppen.

Energiindhold for hele retten:

4346 kJ / 1039 kcal

Næringsindhold pr. 100g

566 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 12,4 % 4,1 g
Kulhydrat: 67,2 % 22,3 g
Fedt: 20,4 % 3,1 g
Mere inspiration

Er du vild med smagen af teriyaki, kan denne opskrift varmt anbefales.

Teriyakikylling
45 min
Teriyakikylling
(4)

Ingredienser

½ dl Sesamfrø
2 Gulerødder
½ Rød chilipeber
½ Spidskål (ca. 200 g)
150 g Tørrede fuldkornsnudler
15 g Smør
1 dl Teriyakisauce
2 Limefrugter
Flagesalt eller groft salt