Teriyaki nudler
Nogle gange skal det bare gå virkelig stærkt. Så her får du en opskrift på lækre teriyaki nudler, som er ekstremt hurtig aftensmad med ganske få ingredienser. Du koger nudlerne, mens du steger grøntsagerne i wokken, og blander det hele med teriyakisauce. Aftensmad på bare 15 minutter! Teriyaki nudler er lidt klistrede, søde, salte og stærke med en dyb smag af sesam. Nudlerne kan du variere, som du vil. Vi har brugt grove hvedenudler, men du kan også bruge både æg-, soba-, udon- eller risnudler. Husk at smage teriyaki nudler godt til med salt og frisk limesaft - og vil du have mere styrke, kan du dryppe med lidt chilisauce.
Ingredienser
½ dl
Sesamfrø
|
---|
2
Gulerødder
|
|
---|---|
½
Rød chilipeber
|
|
½
Spidskål (ca. 200 g)
|
|
150 g
Tørrede fuldkornsnudler
|
|
15 g
Smør
|
|
1 dl
Teriyakisauce
|
|
2
Limefrugter
|
|
Flagesalt eller groft salt
|
Sådan gør du
Du kan bruge andre nudler, fx ægnudler, soba-, udon-, eller risnudler. Grøntsagerne kan varieres alt efter sæson: teriyaki nudler vil også smage godt med fx pak choi, forårsløg, blomkål, ærter, broccoli og spinat. Retten smager også godt med frisk thaibasilikum eller koriander på toppen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4346 kJ / 1039 kcal
Næringsindhold pr. 100g
566 kJ / 135 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 12,4 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 67,2 % | 22,3 g |
Fedt: | 20,4 % | 3,1 g |
Aftensmad på bare 15 minutter!