Bønnesalat med edamamebønner

Bønnesalat med edamamebønner

30 min
En skøn og fyldig bønnesalat med både edamamebønner og grønne bønner. Og smuk er sådan en grøn bønnesalat også. Denne salat med bønner er dejligt tilbehør til både både frikadeller, falafler - lam, fisk eller kød fra grillen. Men edamame-bønnesalat klarer sig også helt alene - evt. med et godt brød til.

Sådan gør du

Bønnesalat
  • Vend alle ingredienserne til bønnesalaten sammen, bortset fra ost, salatblade og citron.
  • Anret bønnesalaten på en bund af spæde salatblade.
  • Fordel osten og læg citronbådene ved siden af så man selv kan presse saft på.
Mere inspiration

Bønnesalat med tomat er virkelig hurtig at lave - og så smager den godt.

Velbekomme!
Tip

Vi serverer citronbådene til salaten i stedet for at hælde den over som citronsaft, fordi syren fra citronen hurtigt giver de grønne bønner en kedelig farve. Det undgår du, når I selv kommer citronsaft på.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4995 kJ / 1194 kcal

Næringsindhold pr. 100g

396 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 25,7 % 6 g
Kulhydrat: 15,1 % 3,5 g
Fedt: 59,2 % 6,3 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Bønnesalat
Dampede haricots verts
400 g
Frosne, optøede edamamebønner
300 g
Rødløg i halve meget tynde skiver (ca. 100 g)
1
Fintklippet purløg
1 dl
Olivenolie
1 spsk
Groft salt
1 tsk
200 g
Rensede blandede babysalatblade
100 g
Citron (usprøjtet) i både
1