Bønnesalat med edamamebønner

Bønnesalat med edamamebønner

30 min
En skøn og fyldig bønnesalat med både edamamebønner, grønne bønner og salatost. Opskriften er nem, velsmagende, enkel og smuk at se på. Denne salat med bønner er dejligt tilbehør til både både frikadeller, falafler - lam, fisk eller kød fra grillen - og den er virkelig nem at lave. Edamame-bønnesalat klarer sig også helt alene - evt. med et godt brød til.

Sådan gør du

Bønnesalat
  • Vend alle ingredienserne til bønnesalaten sammen, bortset fra ost, salatblade og citron.
  • Anret bønnesalaten på en bund af spæde salatblade.
  • Fordel osten og læg citronbådene ved siden af så man selv kan presse saft på.

Vi serverer citronbådene til salaten i stedet for at hælde den over som citronsaft, fordi syren fra citronen hurtigt giver de grønne bønner en kedelig farve. Det undgår du, når I selv kommer citronsaft på.

Gør alle ingredienserne klar dagen før - og bland de 2 typer bønner med olien. Så er det nemt at hælde salaten sammen, når I skal spise. Bønnesalaten er også god til madpakke/picnic.

Energiindhold for hele retten:

4960 kJ / 1185 kcal

Næringsindhold pr. 100g

393 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 26,2 % 6,1 g
Kulhydrat: 14,4 % 3,3 g
Fedt: 59,4 % 6,3 g
Mere inspiration

Bønnesalat med tomat er virkelig hurtig at lave - og så smager den godt.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Bønnesalat
400 g Dampede grønne bønner
300 g Frosne, optøede edamamebønner
1 Rødløg i halve meget tynde skiver (ca. 100 g)
1 dl Fintklippet purløg
1 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
200 g Salatost i tern
100 g Rensede babysalatblade
1 Citron (usprøjtet) i både