Rustik tærte med butternut squash

Rustik tærte med butternut squash

60+ min
Prøv rustik tærte med butternut squash, hvis du har lyst til at servere tærte til aftensmad. Den rustikke tærte har en grov bund og fyld af bl.a. hytteost, butternut squash, oksekød og timian. Du kan bruge bunden fra den rustikke tærte til andre tærter efter din egen fantasi.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tærtebund
  • Kør hvedemel, speltmel salt, smør og hytteost i en foodprocessor i ca. 5 sek.
  • Hæld dejen i en skål og saml den let med æg og vand.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) - tryk dejen 5-6 cm op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen.
Fyld
  • Brun kødet i en sauterpande ved kraftigt varme i ca. 3 min., til det smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt butternut squash og løg og svits i yderligere ca. 3 min.
  • Kom kød og grøntsager i den forbagte tærtebund.
  • Vend hytteost, æg, timian, salt og peber sammen og hæld det over kød og grøntsager. Rør let i fyldet, så det hele blander sig.
  • Bag den rustikke tærte færdig midt i ovnen.
  • Tag tærten ud af formen og server den med bønnesalat.
Energiindhold for hele retten:

7885 kJ / 1885 kcal

Næringsindhold pr. 100g

408 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 28,1 % 6,7 g
Kulhydrat: 43,6 % 10,5 g
Fedt: 28,3 % 3,1 g

Ingredienser

Tærtebund
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
100 g Fuldkornsspeltmel
½ tsk Groft salt
25 g Smør
75 g Hytteost
1 Sammenpisket æg
2 spsk Vand
Fyld
200 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 Uskrællet butternut squash i små tern (ca. 400 g)
150 g Finthakkede skalotteløg
175 g Hytteost
2 Æg
3 spsk Frisk timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
400 g Dampede grønne bønner vendt med
1 tsk Olivenolie og drysset med
75 g Finthakkede skalotteløg og lidt salt og peber