Rustik tærte med butternut squash

Rustik tærte med butternut squash

60+ min
Prøv rustik tærte med butternut squash, hvis du har lyst til at servere tærte til aftensmad. Den rustikke tærte har en grov bund og fyld af bl.a. hytteost, butternut squash, oksekød og timian. Du kan bruge bunden fra den rustikke tærte til andre tærter efter din egen fantasi.

Sådan gør du

Tærtebund
  • Kør hvedemel, speltmel salt, smør og hytteost i en foodprocessor i ca. 5 sek.
  • Hæld dejen i en skål og saml den let med æg og vand.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) - tryk dejen 5-6 cm op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen.
Fyld
  • Brun kødet i en sauterpande ved kraftigt varme i ca. 3 min., til det smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt butternut squash og løg og svits i yderligere ca. 3 min.
  • Kom kød og grøntsager i den forbagte tærtebund.
  • Vend hytteost, æg, timian, salt og peber sammen og hæld det over kød og grøntsager. Rør let i fyldet, så det hele blander sig.
  • Bag den rustikke tærte færdig midt i ovnen.
  • Tag tærten ud af formen og server den med bønnesalat.
Forbagning
  • Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8189 kJ / 1957 kcal

Næringsindhold pr. 100g

424 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 28,1 % 7 g
Kulhydrat: 41,8 % 10,4 g
Fedt: 30,1 % 3,4 g

Ingredienser

Tærtebund
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
125 g
Fuldkornsspeltmel
100 g
Groft salt
½ tsk
Smør
25 g
75 g
Sammenpisket æg
1
Vand
2 spsk
Fyld
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
200 g
Uskrællet butternut squash i små tern (ca. 400 g)
1
Finthakkede skalotteløg
150 g
175 g
Æg
2
Frisk timian
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Dampede grønne bønner vendt med
400 g
Olivenolie og drysset med
1 tsk
Finthakkede skalotteløg og lidt salt og peber
75 g