Butternut squash i ovn

Butternut squash i ovn

45 min
Butternut squash i ovn er lækkert tilbehør til mange retter. Butternut squash i ovn kan også bruges som alternativ til det traditionelle diptilbehør som agurk og gulerod.
https://www.arla.dk/opskrifter/butternut-squash-i-ovn/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min ved 200° - traditionel ovn.

  • Pensl squashbådene med olie og drys med spidskommen.
  • Fordel dem på en bageplade med alufolie og bag dem midt i ovnen. Grill dem herefter øverst i ovnen.
  • Skær det ristede rugbrød i 12 stave og læg et stykke græskar på hver.
  • Pynt med bredbladet persille, drys med salt og server med kvarken som dip.
Grill
  • 7-10 min. - til de er gyldne

I stedet for butternut squash kan du bruge hokaido - lækkert at man er fri for at skrælle begge slags.

Energiindhold for hele retten:

2120 kJ / 507 kcal

Næringsindhold pr. 100g

312 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 27,7 % 5,1 g
Kulhydrat: 56,2 % 10,3 g
Fedt: 16,1 % 1,4 g
Mere inspiration

Lækre og flotte boller der både ligner og indeholder græskar.

Græskarboller
60+ min
Græskarboller
(52)

Ingredienser

12 Tynde både butternut squash (ca. 350 g)
½ spsk Olivenolie
½ tsk Stødt spidskommen
2 skiver Hårdtristet mørkt rugbrød
½ tsk Groft salt
200 g Kvark
Pynt
Bredbladet persille