Pasta med butternut squash
Ny

Pasta med butternut squash

40 min
Her får du opskriften på en smagfuld og fyldig pastaret, der både er nem og hurtig at lave. Denne pastaret er lavet med en spicy pastasauce på bagt butternut squash og hytteost, som blendes sammen til en cremet sauce. Butternut squash, løg og hvidløg får en skøn karamellisering, når de bages først, hvilket giver retten dybde og en virkelig dejlig smag. I denne opskrift er saucen lavet på butternut squash, men du kan sagtens bruge flere eller andre grøntsager som fx tomater, peberfrugt eller broccoli - alt efter, hvad der er i sæson. Retten toppes med saltede mandler, lidt parmesanost og frisk timian.

Sådan gør du

  • Skær butternut squash, løg og hvidløg i grove stykker og kom dem på en plade med bagepapir.
  • Vend blandingen med olie, chiliflager, salt og timian og bag den i ca. 20 min. ved 200° - varmluft.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Kog pastaen i ca. 12 min. Tag 1½ dl af kogevandet fra.
  • Blend halvdelen af butternutblandingen med hytteost og de 1½ kogevand til en ensartet konsistens.
  • Kom cremen, kogt pasta og den resterende butternutblanding i en sauterpande - og varm pastaretten igennem. Top med saltede mandler, parmesanost og frisk timian.

Du kan nemt bruge flere eller andre grøntsager i denne pastaret fx tomater, broccoli eller gulerødder, alt efter sæson.

Energiindhold for hele retten:

7345 kJ / 1755 kcal

Næringsindhold pr. 100g

152 kJ / 36 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 22,2 % 2 g
Kulhydrat: 51,8 % 4,6 g
Fedt: 26 % 1,1 g
Relateret video
Pasta med butternut squash

Hurtig og lækker pastaret med spicy sauce med bagt butternut, squash og hytteost.

Ingredienser

300 g Butternut squash
1 Løg
2 Fed hvidløg
1 spsk Olivenolie
1 tsk Tørrede chiliflager
1 tsk Groft salt
10 stilke Blød frisk timian
3 liter Vand
4 tsk Groft salt
200 g Tørret fuldkornspasta
125 g Hytteost
25 g Hakkede saltede mandler
25 g Revet parmesanost
Frisk timian
Indkluderet i opskriften