Pasta med butternut squash

Her får du opskriften på en smagfuld og fyldig pastaret, der både er nem og hurtig at lave. Denne pastaret er lavet med en spicy pastasauce på bagt butternut squash og hytteost, som blendes sammen til en cremet sauce. Butternut squash, løg og hvidløg får en skøn karamellisering, når de bages først, hvilket giver retten dybde og en virkelig dejlig smag. I denne opskrift er saucen lavet på butternut squash, men du kan sagtens bruge flere eller andre grøntsager som fx tomater, peberfrugt eller broccoli - alt efter, hvad der er i sæson. Retten toppes med saltede mandler, lidt parmesanost og frisk timian.
Ingredienser
300 g
Butternut squash
|
|
---|---|
1
Løg
|
|
2
Fed hvidløg
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
10 stilke
Blød frisk timian
|
3 liter
Vand
|
|
---|---|
4 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Tørret fuldkornspasta
|
125 g
Hytteost
|
---|
25 g
Hakkede saltede mandler
|
|
---|---|
25 g
Revet parmigiano reggiano
|
|
Frisk timian
|
Sådan gør du
Du kan nemt bruge flere eller andre grøntsager i denne pastaret fx tomater, broccoli eller gulerødder, alt efter sæson.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5188 kJ / 1240 kcal
Næringsindhold pr. 100g
108 kJ / 26 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 20,1 % | 1,3 g |
Kulhydrat: | 49,7 % | 3,2 g |
Fedt: | 30,2 % | 0,9 g |
Hurtig og lækker pastaret med spicy sauce med bagt butternut, squash og hytteost.
