Krydret græskarsuppe med karry og ingefær

30 min
Krydret græskarsuppe med karry og ingefær

Denne græskarsuppe er virkelig en skøn suppe med masser af smag. Græskarsuppen er krydret med karry og ingefær og både hurtig og supernem at gå til.

Ingredienser

Græskarsuppe

1 spsk Rapsolie
1 spsk Karry
600 g Græskar, fx hokkaido eller butternut squash, i tern
2 Grofthakkede løg
2 Hakkede fed hvidløg
2 stilke Bladselleri,i skiver
1 tsk Hakket frisk ingefær
1 liter Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

½ dl Piskefløde, letpisket
Frisk koriander

Sådan gør du

Græskarsuppe

  • Kom olie i en stor gryde og svits karryen ved høj varme ca. 1 min.
  • Svits, løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt græskar, bladselleri, og svits i yderligere 2 min.
  • Tilsæt bouillon og lad suppen simre i ca. 20 min. til græskarternene er møre.
  • Tilsæt fløde, blend græskarsuppen og smag til.

Ved serveringen

  • Hæld den varme græskarsuppe i 4 skåle og pynt med striber af letpisket fløde og koriander.

Tilsæt mere bullion hvis du syntes suppen er for tyk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3840 kJ / 918 kcal

Næringsindhold pr. 100g

192 kJ / 46 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 7,5 % 0,9 g
Kulhydrat: 23 % 2,6 g
Fedt: 69,5 % 3,6 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-graskarsuppe-med-karry-og-ingefar/