Aspargessuppe

Aspargessuppe

30 min
Her en lækker opskrift på en hurtig og lækker aspargessuppe med hvide asparges. Prøv denne fyldige og cremede klassiker - ikke kun til "skrub-af-mad", for aspargessuppe fortjener at få en plads i hverdagens madplan eller som forret til festlige lejligheder. Trænger du til en dejlig suppe, kan du roligt give dig i kast med denne aspargessuppe opskrift - og nyde den varm med et godt stykke brød.
https://www.arla.dk/opskrifter/aspargessuppe/

Sådan gør du

Aspargessuppe
  • Blend de dampede aspargesstykker og grønsagsbouillon ca. 1 min., eller til blandingen er meget jævn.
  • Smelt smørret ved kraftig varme i en tykbundet gryde, men uden at det bruner.
  • Tilsæt hvedemel under piskning. Pisk bouillonen i lidt ad gangen og tilsæt aspargespuréen.
  • Rør fløde i og bring suppen i kog under piskning. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt salt og peber og smag aspargessuppen til.

I stedet for friske asparges kan man bruge drænede asparges fra dåse. En dåse på ca. 450 g giver ca. 250 g drænede aspargessnitter.

Du kan gøre aspargessuppen mere fyldig ved at tilsætte kyllingekød, kødboller og/eller grøntsager, fx ærter eller grønne asparges.

Energiindhold for hele retten:

4914 kJ / 1174 kcal

Næringsindhold pr. 100g

361 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 11,3 % 2,4 g
Kulhydrat: 47 % 10 g
Fedt: 41,7 % 4,1 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Aspargessuppe
250 g Dampede hvide asparges i mindre stykker
¼ liter Grøntsagsbouillon
10 g Smør
2 tsk Hvedemel
½ liter Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
Groft brød