Aspargessuppe

Aspargessuppe

30 min
Vil du lave din egen aspargessuppe , så prøv denne fyldige og cremede klassiker. Aspargessuppe er ofte på bordet når der er "skrub-af-mad", men vi synes at aspargessuppe fortjener at få en plads på hverdagens madplan eller som forret til festlige lejligheder. Trænger du til en dejlig suppe, kan du roligt give dig i kast med denne aspargessuppe opskrift - og nyde den varm med et godt stykke brød.

Sådan gør du

Aspargessuppe
  • Blend de dampede aspargesstykker og grønsagsbouillon ca. 1 min., eller til blandingen er meget jævn.
  • Smelt smørret ved kraftig varme i en tykbundet gryde, men uden at det bruner.
  • Tilsæt hvedemel under piskning. Pisk bouillonen i lidt ad gangen og tilsæt aspargespuréen.
  • Rør fløde i og bring suppen i kog under piskning. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt salt og peber og smag aspargessuppen til.
Mere inspiration

Har du lyst til lidt knas i suppen, kan du nemt lave brødet til croutoner.

Croutoner
15 min
Croutoner
(2)
Velbekomme!
Tip

I stedet for friske asparges kan man bruge drænede asparges fra dåse. En dåse på ca. 450 g giver ca. 250 g drænede aspargessnitter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4988 kJ / 1192 kcal

Næringsindhold pr. 100g

367 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 11,2 % 2,4 g
Kulhydrat: 46,2 % 10 g
Fedt: 42,6 % 4,2 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Aspargessuppe
Dampede hvide asparges i mindre stykker
250 g
Grøntsagsbouillon
¼ liter
Smør
10 g
Hvedemel
2 tsk
Grøntsagsbouillon
½ liter
1 dl
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Groft brød