I stedet for friske asparges kan man bruge drænede asparges fra dåse. En dåse på ca. 450 g giver ca. 250 g drænede aspargessnitter.
Du kan gøre aspargessuppen mere fyldig ved at tilsætte kyllingekød, kødboller og/eller grøntsager, fx ærter eller grønne asparges.
4914 kJ / 1174 kcal
361 kJ / 86 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 11,3 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 47 % | 10 g |
Fedt: | 41,7 % | 4,1 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
250 g
Dampede hvide asparges i mindre stykker
|
|
---|---|
¼ liter
Grøntsagsbouillon
|
10 g
Smør
|
|
---|---|
2 tsk
Hvedemel
|
|
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Groft brød
|
---|