Spinatsuppe med grønne asparges

Spinatsuppe med grønne asparges

30 min
En frisk og supernem suppe med kylling, spinat og grønne asparges. Lige til at komme i forårshumør af.

Sådan gør du

  • Kom spinatbladene i en stor gryde, skru op til kraftig varme og damp spinaten under omrøring, til den falder sammen.
  • Kom den dampede spinat i en sigte og pres væden af - over en skål.
  • Hak spinaten fint og kom den tilbage i gryden sammen med spinatvæden, den krydrede suppe, rå kyllingetern og løg. Bring suppen i kog - rør af og til.
  • Tilsæt de grønne asparges, salt og peber og kog suppen under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
  • Server suppen med citronbåde og groft flute.
Energiindhold for hele retten:

7955 kJ / 1901 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 28,4 % 5,6 g
Kulhydrat: 46,5 % 9,2 g
Fedt: 25,1 % 2,3 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

300 g Rensede spinatblade
1 liter Thaisuppe
400 g Kyllingefilet i tern
4 Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
200 g Grønne asparges i mundrette bidder
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Strimlede spinatblade
Tilbehør
1 Citron (usprøjtet) i både
240 g Groft flute
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk