Spinatsuppe med grønne asparges

Spinatsuppe med grønne asparges

30 min
En frisk og supernem suppe med kylling, spinat og grønne asparges. Lige til at komme i forårshumør af.

Sådan gør du

  • Kom spinatbladene i en stor gryde, skru op til kraftig varme og damp spinaten under omrøring, til den falder sammen.
  • Kom den dampede spinat i en sigte og pres væden af - over en skål.
  • Hak spinaten fint og kom den tilbage i gryden sammen med spinatvæden, den krydrede suppe, rå kyllingetern og løg. Bring suppen i kog - rør af og til.
  • Tilsæt de grønne asparges, salt og peber og kog suppen under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
  • Server suppen med citronbåde og groft flute.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8003 kJ / 1913 kcal

Næringsindhold pr. 100g

338 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 28,2 % 5,6 g
Kulhydrat: 46,8 % 9,3 g
Fedt: 25 % 2,3 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Rensede spinatblade
300 g
1 liter
Kyllingefilet i tern
400 g
Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
4
Grønne asparges i mundrette bidder
200 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Strimlede spinatblade
Tilbehør
Citron (usprøjtet) i både
1
Groft flute
240 g