Salat med grillede grønne asparges og stenbiderrogn

Salat med grillede grønne asparges og stenbiderrogn

30 min
Der er både sej og stenbiderrogn i salaten her, der får farve, smag og sprødhed fra de grillede grønne asparges.

Sådan gør du

  • Bring vandet i kog i en gryde. Del sejfileten i 4-5 stykker og læg dem ned i vandet. Drys med salt og peber og damp fisken ved svag varme i 5-10 min., afhængig af tykkelsen. Tag fisken op og del den i flager.
Purløgsdressing
  • Vend alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Grillede grønne asparges
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Knæk enderne af de grønne asparges. Skyl og tør dem godt. Vend aspargesene med olie og grill dem i ca. 3 min. Drys med salt.
  • Vend avocadoternene i limesaft. Fordel en bund af spinatblade på et fad. Læg de grillede asparges og fisken lagvis herpå. Fordel avocadotern og stenbiderrogn på toppen og server med purløgsdressing, limebåde og grillet brød.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9333 kJ / 2231 kcal

Næringsindhold pr. 100g

410 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28,6 % 6,9 g
Kulhydrat: 41,6 % 10 g
Fedt: 29,8 % 3,3 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Vand
2 dl
Lyssejfilet uden skind
500 g
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Purløgsdressing
2 dl
Fintklippet purløg
1 dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Grillede grønne asparges
Grønne asparges
750 g
Rapsolie
2 tsk
Havsalt
1 tsk
Avocado i små tern (ca. 100 g)
½
Friskpresset limesaft
1 spsk
Rensede babyspinatblade
50 g
Saltet, renset stenbiderrogn, lakserogn eller ørredrogn
75 g
Limefrugt i både
1
Tilbehør
4 tykke skiver grillet speltbrød (ca. 300 g)