Kyllingelår i ovn

Kyllingelår i ovn

55 min
Kyllingelår i ovn er en ret for hele familien, og der er noget for alle. Sprøde og krydrede kyllingeoverlår, en cremet grøntsagssauce med sommerens friske grønt og pasta. Ovnstegt kyllingelår smager skønt og kan varieres med de krydderier og grøntsager du bedst kan lide - eller lige har på lager. Det er noget så nemt at lave kyllingelår i fad - og er du mere til kyllingeunderlår end kyllingeoverlår - så bruger du bare det - what's not to like ved ovnbagt kyllingelår.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kyllingelår i ovn
  • Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og drys med salt og citronpeber.
  • Steg kyllingelårene midt i ovnen - dryp sky over lårene et par gange, mens de steger.
Grøntsagssauce
  • Bring vandet i kog i en tykbundet gryde, kom de bælgede ærter i og kog i ca. 1 min.
  • Tilsæt fløde, salt og citronpeber, bring atter i kog og kom asparges og slikærter i saucen. Kog grøntsagerne i ca. 1 min., uden låg.
  • Vend ost i, kog i yderligere ca. 1 min. og smag til.
  • Hæld grøntsagssaucen over friskkkogt pasta og pynt med basilikumblade. Server straks sammen med de stegte kyllingelår.

Steg flere kyllingelår (eller steg en hel kylling) - og vælg overlår eller underlår, alt efter hvad du bedst kan lide. Og lav også dobbelt portion af grøntsagssaucen. Pluk kødet fra benene og varm det op i saucen. Server saucen som fyld i tarteletter, eller til en kogt kartoffel.

Energiindhold for hele retten:

8733 kJ / 2087 kcal

Næringsindhold pr. 100g

421 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 33,1 % 8,2 g
Kulhydrat: 30,5 % 7,6 g
Fedt: 36,4 % 4,1 g
Mere inspiration

Her er mere inspiration til nem og lækker aftensmad.

Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Kyllingelår i ovn
4 Rensede kyllingeoverlår uden rygben (ca. 700 g)
¼ tsk Groft salt
¼ tsk Citronpeber
Grøntsagssauce
1½ dl Vand
200 g Ærter
2 dl Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
½ tsk Citronpeber
250 g Grønne asparges i mundrette stykker
200 g Slikærter delt på skrå
50 g Fintrevet parmesanost
2 dl Basilikumblade
Tilbehør
500 g Frisk pasta, fx fettuccine - koges