Kyllingelår i ovn

Kyllingelår i ovn

55 min
Kyllingelår i ovn er en ret for hele familien, og der er noget for alle. Sprøde og krydrede kyllingeoverlår, en cremet grøntsagssauce med sommerens friske grønt og pasta. Ovnstegt kyllingelår smager skønt og kan varieres med de krydderier og grøntsager du bedst kan lide - eller lige har på lager. Det er noget så nemt at lave kyllingelår i fad - og er du mere til kyllingeunderlår end kyllingeoverlår - så bruger du bare det - what's not to like ved ovnbagt kyllingelår.

Sådan gør du

Kyllingelår i ovn
  • Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og drys med salt og citronpeber.
  • Steg kyllingelårene midt i ovnen - dryp sky over lårene et par gange, mens de steger.
Grøntsagssauce
  • Bring vandet i kog i en tykbundet gryde, kom de bælgede ærter i og kog i ca. 1 min.
  • Tilsæt fløde, salt og citronpeber, bring atter i kog og kom asparges og slikærter i saucen. Kog grøntsagerne i ca. 1 min., uden låg.
  • Vend ost i, kog i yderligere ca. 1 min. og smag til.
  • Hæld grøntsagssaucen over friskkkogt pasta og pynt med basilikumblade. Server straks sammen med de stegte kyllingelår.
Stegetid
  • Ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her er mere inspiration til nem og lækker aftensmad.

Velbekomme!
Nem mad til i morgen

Steg flere kyllingelår (eller steg en hel kylling) - og vælg overlår eller underlår, alt efter hvad du bedst kan lide. Og lav også dobbelt portion af grøntsagssaucen. Pluk kødet fra benene og varm det op i saucen. Server saucen som fyld i tarteletter, eller til en kogt kartoffel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8755 kJ / 2092 kcal

Næringsindhold pr. 100g

422 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 32,8 % 8,1 g
Kulhydrat: 30,8 % 7,7 g
Fedt: 36,4 % 4,1 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Kyllingelår i ovn
Rensede kyllingeoverlår uden rygben (ca. 700 g)
4
Groft salt
¼ tsk
Citronpeber
¼ tsk
Grøntsagssauce
Vand
1½ dl
Ærter
200 g
2 dl
Groft salt
½ tsk
Citronpeber
½ tsk
Grønne asparges i mundrette stykker
250 g
Slikærter delt på skrå
200 g
Fintrevet parmesanost
50 g
Frisk basilikum
2 dl
Tilbehør
Frisk pasta, fx fettuccine - koges
500 g