Kyllingelår i ovn
Kyllingelår i ovn er en ret for hele familien, og der er noget for alle. Sprøde og krydrede kyllingeoverlår, en cremet grøntsagssauce med sommerens friske grønt og pasta. Ovnstegt kyllingelår smager skønt og kan varieres med de krydderier og grøntsager du bedst kan lide - eller lige har på lager. Det er noget så nemt at lave kyllingelår i fad - og er du mere til kyllingeunderlår end kyllingeoverlår - så bruger du bare det - what's not to like ved ovnbagt kyllingelår.
Ingredienser
Kyllingelår i ovn
4
Rensede kyllingeoverlår uden rygben (ca. 700 g)
|
|
---|---|
¼ tsk
Groft salt
|
|
¼ tsk
Citronpeber
|
Grøntsagssauce
1½ dl
Vand
|
|
---|---|
200 g
Ærter
|
|
2 dl
Madlavningsfløde
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Citronpeber
|
|
250 g
Grønne asparges i mundrette stykker
|
|
200 g
Slikærter delt på skrå
|
|
50 g
Fintrevet parmigiano reggiano
|
|
2 dl
Basilikumblade
|
Tilbehør
500 g
Frisk pasta, fx fettuccine - koges
|
---|
Sådan gør du
Kyllingelår i ovn
Grøntsagssauce
Steg flere kyllingelår (eller steg en hel kylling) - og vælg overlår eller underlår, alt efter hvad du bedst kan lide. Og lav også dobbelt portion af grøntsagssaucen. Pluk kødet fra benene og varm det op i saucen. Server saucen som fyld i tarteletter, eller til en kogt kartoffel.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8742 kJ / 2089 kcal
Næringsindhold pr. 100g
329 kJ / 79 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 33,1 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 30,6 % | 5,9 g |
Fedt: | 36,3 % | 3,2 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.