Krydrede bagte ris med kylling og græskar

En krydret gryderet med kylling og græskar - fyldt med skønne krydderier som ingefær, kanel og paprika.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede bagte ris med kylling og græskar

En krydret gryderet med kylling og græskar - fyldt med skønne krydderier som ingefær, kanel og paprika.

Antal portioner
  • 8 kyllingelår (ca. 1300 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 2 gulerødder i tern (ca. 150 g)
  • 1 stort finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 4 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1½ tsk røget paprika
  • 1½ tsk stødt ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g hokkaido græskar i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 160 g basmatiris (ca. 2 dl)
  • 75 g lyse rosiner
  • 4¼ dl hønsebouillon

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Skyl og tør kyllingelårene og drys med salt. Lad halvdelen af smørret smelte i en sauterpande (brug en pande der kan gå i ovn) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun kyllingelårene i 3-5 min. på hver side, og tag dem op .

Kom gulerødder, løg og hvidløg i panden og steg det ved jævn varme i ca. 8 min. Tilsæt citronskal, røget paprika, ingefær, gurkemeje, kanel, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Tilsæt græskar, ris, rosiner og hønsebouillon og bland det godt sammen. Læg kyllingelårene tilbage i panden og fordel resten af smørret herpå. Kom låg eller alufolie på retten og bag den midt i ovnen - til kyllingen er gennemstegt. Server de krydrede bagte ris med kylling og græskar med yoghurt til.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 37 %
Print