Krydrede bagte ris med kylling og græskar

1 time 45 min
Arbejdstid: 45 min
Krydrede bagte ris med kylling og græskar

En krydret gryderet med kylling og græskar - fyldt med skønne krydderier som ingefær, kanel og paprika.

Ingredienser

8 Kyllingelår (ca. 1300 g)
1 tsk Groft salt
25 g Smør
2 Gulerødder i tern (ca. 150 g)
1 Stort finthakket løg (ca. 75 g)
4 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1½ tsk Røget paprika
1½ tsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt gurkemeje
1 tsk Stødt kanel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Hokkaido græskar i tern (ca. 2 x 2 cm)
2 dl Basmatiris
75 g Lyse rosiner
4¼ dl Hønsebouillon

Tilbehør

2 dl Yoghurt 10%

Sådan gør du

  • Skyl og tør kyllingelårene og drys med salt. Lad halvdelen af smørret smelte i en sauterpande (brug en pande der kan gå i ovn) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun kyllingelårene i 3-5 min. på hver side, og tag dem op .
  • Kom gulerødder, løg og hvidløg i panden og steg det ved jævn varme i ca. 8 min. Tilsæt citronskal, røget paprika, ingefær, gurkemeje, kanel, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Tilsæt græskar, ris, rosiner og hønsebouillon og bland det godt sammen. Læg kyllingelårene tilbage i panden og fordel resten af smørret herpå. Kom låg eller alufolie på retten og bag den midt i ovnen i ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn - til kyllingen er gennemstegt. Server de krydrede bagte ris med kylling og græskar med yoghurt til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16520 kJ / 3948 kcal

Næringsindhold pr. 100g

601 kJ / 144 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 28,6 % 10,1 g
Kulhydrat: 21,8 % 7,7 g
Fedt: 49,6 % 8 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/krydrede-bagte-ris-med-kylling-og-graskar/