Krydrede bagte ris med kylling og græskar

Krydrede bagte ris med kylling og græskar

60+ min
En krydret gryderet med kylling og græskar - fyldt med skønne krydderier som ingefær, kanel og paprika.

Sådan gør du

  • Skyl og tør kyllingelårene og drys med salt. Lad halvdelen af smørret smelte i en sauterpande (brug en pande der kan gå i ovn) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun kyllingelårene i 3-5 min. på hver side, og tag dem op .
  • Kom gulerødder, løg og hvidløg i panden og steg det ved jævn varme i ca. 8 min. Tilsæt citronskal, røget paprika, ingefær, gurkemeje, kanel, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Tilsæt græskar, ris, rosiner og hønsebouillon og bland det godt sammen. Læg kyllingelårene tilbage i panden og fordel resten af smørret herpå. Kom låg eller alufolie på retten og bag den midt i ovnen - til kyllingen er gennemstegt. Server de krydrede bagte ris med kylling og græskar med yoghurt til.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16618 kJ / 3972 kcal

Næringsindhold pr. 100g

604 kJ / 144 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 29 % 10,3 g
Kulhydrat: 21,8 % 7,7 g
Fedt: 49,2 % 8 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Kyllingelår (ca. 1300 g)
8
Groft salt
1 tsk
Smør
25 g
Gulerødder i tern (ca. 150 g)
2
Stort finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Små finthakkede fed hvidløg
4
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Røget paprika
1½ tsk
Stødt ingefær
1½ tsk
Stødt gurkemeje
1 tsk
Stødt kanel
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Hokkaido græskar i tern (ca. 2 x 2 cm)
300 g
Basmatiris (ca. 2 dl)
160 g
Lyse rosiner
75 g
Hønsebouillon
4¼ dl