Krydrede bagte ris med kylling og græskar

Krydrede bagte ris med kylling og græskar

60+ min
En krydret gryderet med kylling og græskar - fyldt med skønne krydderier som ingefær, kanel og paprika.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

  • Skyl og tør kyllingelårene og drys med salt. Lad halvdelen af smørret smelte i en sauterpande (brug en pande der kan gå i ovn) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun kyllingelårene i 3-5 min. på hver side, og tag dem op .
  • Kom gulerødder, løg og hvidløg i panden og steg det ved jævn varme i ca. 8 min. Tilsæt citronskal, røget paprika, ingefær, gurkemeje, kanel, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Tilsæt græskar, ris, rosiner og hønsebouillon og bland det godt sammen. Læg kyllingelårene tilbage i panden og fordel resten af smørret herpå. Kom låg eller alufolie på retten og bag den midt i ovnen - til kyllingen er gennemstegt. Server de krydrede bagte ris med kylling og græskar med yoghurt til.
Energiindhold for hele retten:

16516 kJ / 3947 kcal

Næringsindhold pr. 100g

600 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 28,6 % 10,1 g
Kulhydrat: 21,9 % 7,7 g
Fedt: 49,5 % 8 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

8 Kyllingelår (ca. 1300 g)
1 tsk Groft salt
25 g Smør
2 Gulerødder i tern (ca. 150 g)
1 Stort finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
4 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1½ tsk Røget paprika
1½ tsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt gurkemeje
1 tsk Stødt kanel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Hokkaido græskar i tern (ca. 2 x 2 cm)
160 g Basmatiris (ca. 2 dl)
75 g Lyse rosiner
4¼ dl Hønsebouillon
Tilbehør
2 dl Græsk yoghurt