Bøf med glaserede grøntsager
30 min

Bøf med glaserede grøntsager

En god klassisk hverdagsret, der piftes op af de glaserede grøntsager.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bøf med glaserede grøntsager

En god klassisk hverdagsret, der piftes op af de glaserede grøntsager.

Antal portioner

Glaserede grøntsager

  • 400 g skrællede gulerødder
  • 6 stilke bladselleri
  • 25 g smør
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket bredbladet persille

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 240 g italiensk brød

Fremgangsmåde:

Form kødet til 4 hakkebøffer og drys dem med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Tilsæt RødvinsSauce og "kog" bøfferne ved svag varme i ca. 10 min. - vend dem af og til. Tag panden af varmen og dæk med alufolie. Lad bøfferne trække i ca. 5 min. Smag saucen til.

Glaserede grøntsager

Skær imens gulerødder og bladselleri i 3 cm stykker. Kom smør, eddike, honning, salt og peber i en stor, tykbundet gryde. Bring blandingen i kog og tilsæt gulerødder og bladselleri. Lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden og kog grøntsagerne ved kraftig varme ca. 5 min. eller til væden er fordampet. Vend persille i grøntsagerne og smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %
Print

Vin match

Shiraz Victoria, Australia

Rødvin med lidt sødme fx. en oversøisk shiraz Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til balsamico