Grillede bøffer med ost

30 min
Grillede bøffer med ost

Bøfferne får ekstra intens smag, da kødet bliver blandet med både ost og chili. Det passer godt til de milde grøntsager og den lidt hotte dressing.

Ingredienser

Chilidressing

2½ dl Skyr naturel
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 Lille finthakket fed hvidløg
¼ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
½ dl Vand

Lun agurkesalat

2 Agurker (ca. 500 g)
10 g Smør
4 Rødløg i store tern (ca. 300 g)
3 Små hakkede fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
1 dl Fintklippet purløg

Grillede bøffer

400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
100 g Cheddarost - groftrevet
1 spsk Finthakket rød chilipeber
¾ tsk Groft salt

Tilbehør

800 g Kogte nye kartofler

Sådan gør du

Chilidressing

  • Rør alle ingredienserne sammen (gem lidt chili til pynt) og stil chilidressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lun agurkesalat

  • Flæk imens agurkerne, fjern kernerne med en teske og skær agurkerne i tykke skiver. Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. Tilsæt agurk, hvidløg og salt og svits i yderligere ca. 1 min. Vend purløg i og smag til.

Grillede bøffer

  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Ælt det hakkede kød godt sammen med ost, chili og salt. Form det til 4 flade bøffer. Grill bøfferne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side og derefter ved jævn varme i ca. 8 min. - vend en gang undervejs.
  • Server de grillede bøffer med lun agurkesalat, kogte kartofler og dressing.

Du kan udskifte agurkerne med squash.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7665 kJ / 1832 kcal

Næringsindhold pr. 100g

310 kJ / 74 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 35,4 % 6,5 g
Kulhydrat: 34,6 % 6,3 g
Fedt: 30 % 2,5 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-boffer-med-ost/