Hakkebøffer og grillet græsk salat

30 min
Hakkebøffer og grillet græsk salat

Er der noget så dejligt og dog så nemt som en hakkebøf - her krydret med en grillet græsk salat.

Ingredienser

350 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
3 spsk Hakkede oreganoblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Rødløg i både (ca. 150 g)
5 Modne tomater i halve (ca. 500 g)
1 Grøn peberfrugt i korte strimler (ca. 150 g)
200 g Salatost i tern
2 spsk Oreganoblade
½ tsk Flagesalt
Friskkværnet peber

Tilbehør

1 kg Nye kartofler

Sådan gør du

  • Bland det hakkede kød med oregano, salt og peber og form det til 4 hakkebøffer. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill bøfferne ca. 6 min. - vend dem et par gange. Tag bøfferne op og hold dem varme.
  • Grill løgene i ca. 1 min. - vend dem et par gange. Tag løgene op og grill tomaterne på samme måde i ca. 3 min.
  • Anret de grillede tomater og løg i et fad og fordel de rå peberfrugtstrimler, ost og oreganoblade på salaten. Drys med salt og peber og server den lune græske salat sammen med hakkebøffer og nykogte kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5586 kJ / 1335 kcal

Næringsindhold pr. 100g

236 kJ / 56 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 30,2 % 4,2 g
Kulhydrat: 58,6 % 8,1 g
Fedt: 11,2 % 0,7 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/hakkeboffer-og-grillet-grask-salat/