Banh Mi salat med yoghurtdressing

Banh Mi salat med yoghurtdressing

45 min
Banh Mi betyder hvedebrød og er en fantastisk vietnamesisk sandwich. Her får du den som salat - dog med lidt brød ved siden af. Lynsyltede grøntsager og smagfuldt kød - se om det ikke bliver et hit.
https://www.arla.dk/opskrifter/banh-mi-salat-med-yoghurtdressing/

Sådan gør du

Lynsyltede grøntsager
  • Bring eddike, sukker og salt i kog og kog nogle minutter til sukker og salt er opløst.
  • Snit spidskål og gulerødder fint og skær rødløget i meget tynde både.
  • Kom grøntsagerne i gryden og bland det godt sammen. Lad grøntsagerne sylte køkkenbordet i ca. ½ time - vend i dem af og til.
  • Steg imens kyllingekødet i olie i ca. 4 min. Kom det i en skål sammen med hoisinsauce og hvidløg og bland det godt sammen.
  • Hæld de lynsyltede grøntsager til afdrypning i en sigte og anret dem i 4 skåle sammen med kødet.
  • Fordel agurker, yoghurtdressing, koriander og peanuts herpå og server evt. brød til.

Hvis du har travlt en dag, så kan du købe alverdens snittede grøntsager i stedet for at snitte selv. Så bliver det ekstra nemt og hurtigt. Kan du ikke få fat i hoisinsauce, kan du lave en blanding af lige dele sød chilisauce og japansk sojasauce. Du kan tilsætte ½-1 spsk sesamolie til eddike-blandingen for at få sesam smag i salaten.

Energiindhold for hele retten:

9892 kJ / 2364 kcal

Næringsindhold pr. 100g

510 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 29,2 % 8,8 g
Kulhydrat: 38,2 % 11,5 g
Fedt: 32,6 % 4,5 g
Relateret video
Banh Mi salat med yoghurtdressing

Lækker vietnamesisk salat med lynsyltede grøntsager og virkelig dejligt krydret kød - brug fx rester af and.

Ingredienser

Lynsyltede grøntsager
1 dl Hvidvinseddike
3 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
300 g Lilla spidskål
3 Gulerødder (ca. 225 g)
1 Rødløg (ca. 75 g)
Yoghurtdressing
2 dl Græsk yoghurt
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
500 g Kyllingeinderfileter
1½ spsk Rapsolie
½ dl Hoisinsauce
1 Lille knust fed hvidløg
100 g Agurk i tynde skiver
25 g Frisk koriander
50 g Grofthakkede peanuts
Evt. groft brød