Banh Mi salat med yoghurtdressing

Banh Mi salat med yoghurtdressing

45 min
Banh Mi betyder hvedebrød og er en fantastisk vietnamesisk sandwich. Her får du den som salat - dog med lidt brød ved siden af. Lynsyltede grøntsager og smagfuldt kød - se om det ikke bliver et hit.

Sådan gør du

Lynsyltede grøntsager
  • Bring eddike, sukker og salt i kog og kog nogle minutter til sukker og salt er opløst. Snit spidskål og gulerødder fint og skær rødløget i meget tynde både. Kom grøntsagerne i gryden og bland det godt sammen. Lad grøntsagerne sylte køkkenbordet i ca. ½ time - vend i dem af og til.
Yoghurtdressing
  • Rør yoghurt sammen med ingefær, sukker og salt og lad det trække tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.
  • Steg imens kyllingekødet i olie i ca. 4 min. Kom det i en skål sammen med hoisinsauce og hvidløg og bland det godt sammen.
  • Hæld de lynsyltede grøntsager til afdrypning i en sigte og anret dem i 4 skåle sammen med kødet. Fordel agurker, yoghurtdressing, koriander og peanuts herpå og server evt. brød til.
Mere inspiration

Sådan laver du bao - har du lyst til at prøve?

Bao
60+ min
Bao
(4)
Velbekomme!
Tips

Hvis du har travlt en dag, så kan du købe alverdens snittede grøntsager i stedet for at snitte selv. Så bliver det ekstra nemt og hurtigt. Kan du ikke få fat i hoisinsauce, kan du lave en blanding af lige dele sød chilisauce og japansk sojasauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9994 kJ / 2389 kcal

Næringsindhold pr. 100g

515 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 29,8 % 9 g
Kulhydrat: 38 % 11,5 g
Fedt: 32,2 % 4,5 g
Relateret video
Banh Mi salat med yoghurtdressing

Ingredienser

Lynsyltede grøntsager
Hvidvinseddike
1 dl
Sukker
3 spsk
Groft salt
½ tsk
Lilla spidskål
300 g
Gulerødder (ca. 225 g)
3
Rødløg (ca. 75 g)
1
Yoghurtdressing
2 dl
Fintrevet frisk ingefær
1 tsk
Sukker
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Kyllingeinderfileter
500 g
Rapsolie
1½ spsk
Hoisinsauce
½ dl
Lille knust fed hvidløg
1
Agurk i tynde skiver
100 g
Frisk koriander
25 g
Grofthakkede peanuts
50 g
Evt. groft brød