Banh Mi salat med yoghurtdressing

Banh Mi salat med yoghurtdressing

45 min
Banh Mi betyder hvedebrød og er en fantastisk vietnamesisk sandwich. Her får du den som salat - dog med lidt brød ved siden af. Lynsyltede grøntsager og smagfuldt kød - se om det ikke bliver et hit.
https://www.arla.dk/opskrifter/banh-mi-salat-med-yoghurtdressing/

Sådan gør du

Lynsyltede grøntsager
  • Bring eddike, sukker og salt i kog og kog nogle minutter til sukker og salt er opløst.
  • Snit spidskål og gulerødder fint og skær rødløget i meget tynde både.
  • Kom grøntsagerne i gryden og bland det godt sammen. Lad grøntsagerne sylte køkkenbordet i ca. ½ time - vend i dem af og til.
  • Steg imens kyllingekødet i olie i ca. 4 min. Kom det i en skål sammen med hoisinsauce og hvidløg og bland det godt sammen.
  • Hæld de lynsyltede grøntsager til afdrypning i en sigte og anret dem i 4 skåle sammen med kødet.
  • Fordel agurker, yoghurtdressing, koriander og peanuts herpå og server evt. brød til.

Hvis du har travlt en dag, så kan du købe alverdens snittede grøntsager i stedet for at snitte selv. Så bliver det ekstra nemt og hurtigt. Kan du ikke få fat i hoisinsauce, kan du lave en blanding af lige dele sød chilisauce og japansk sojasauce. Du kan tilsætte ½-1 spsk sesamolie til eddike-blandingen for at få sesam smag i salaten.

Energiindhold for hele retten:

9892 kJ / 2364 kcal

Næringsindhold pr. 100g

510 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 29,2 % 8,8 g
Kulhydrat: 38,2 % 11,5 g
Fedt: 32,6 % 4,5 g
Mere inspiration

Autentisk banh mi sandwich - sprød og krydret.

Banh Mi sandwich
Ny
45 min
Banh Mi sandwich
(4)
Relateret video
Banh Mi salat med yoghurtdressing

Lækker vietnamesisk salat med lynsyltede grøntsager og virkelig dejligt krydret kød - brug fx rester af and.

Ingredienser

Lynsyltede grøntsager
1 dl Hvidvinseddike
3 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
300 g Lilla spidskål
3 Gulerødder (ca. 225 g)
1 Rødløg (ca. 75 g)
Yoghurtdressing
2 dl Græsk yoghurt
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
500 g Kyllingeinderfileter
1½ spsk Rapsolie
½ dl Hoisinsauce
1 Lille knust fed hvidløg
100 g Agurk i tynde skiver
25 g Frisk koriander
50 g Grofthakkede peanuts
Evt. groft brød