Bøf bearnaise med grillede tomater

Bøf bearnaise med grillede tomater

45 min Hovedret
En klassisk bøf bearnaise - helt enkelt og meget delikat. Den hjemmelavede bearnaisesauce med smør og æggeblommer er det perfekte match til en god bøf og grillede tomater. Server varme pomfritter til bearnaise - og du har en helt klassisk bøf bearnaise, når der skal kræses og forkæles.
Mere inspiration

Sprøde hjemmelavede pommes frites.

Velbekomme!
Tip

Hav et par isklumper ved hånden, når du laver bearnaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to. Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.

Tilberedningstip

Lav din egen bearnaisseessens: Kog 2 hakkede skalotteløg, 20 peberkorn og 20 friske estragonstilke i 2 dl hvidvinseddike ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 3 spsk).

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13024 kJ / 3113 kcal

Næringsindhold pr. 100g

977 kJ / 234 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 20,8 % 11,9 g
Kulhydrat: 1,6 % 0,9 g
Fedt: 77,6 % 20,5 g
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise