Bøf bearnaise med grillede tomater

En klassisk bøf bearnaise - helt enkelt og meget delikat. Den hjemmelavede bearnaisesauce med smør og æggeblommer er det perfekte match til en god bøf og grillede tomater. Server varme pomfritter til bearnaise - og du har en helt klassisk bøf bearnaise, når der skal kræses og forkæles.
Ingredienser
Bøffer
25 g
Smør
|
|
---|---|
4
Bøffer af oksefilet (ca. 650 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Grillede tomater
4
Tomater i halve (ca. 300 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Bearnaisesauce
2 spsk
Bearnaiseessens
|
|
---|---|
4
Æggeblommer (4 spsk)
|
|
250 g
Smør - smeltet
|
|
Evt. lidt koldt vand
|
|
2 spsk
Hakkede estragonblade
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Pynt
Friske krydderurter
|
---|
Sådan gør du
Bøffer
Grillede tomater
Bearnaisesauce
Hav et par isklumper ved hånden, når du laver bearnaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to. Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.
Lav din egen bearnaisseessens: Kog 2 hakkede skalotteløg, 20 peberkorn og 20 friske estragonstilke i 2 dl hvidvinseddike ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 3 spsk).
Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.
