Hav et par isklumper ved hånden, når du laver bearnaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to. Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.
Lav din egen bearnaisseessens: Kog 2 hakkede skalotteløg, 20 peberkorn og 20 friske estragonstilke i 2 dl hvidvinseddike ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 3 spsk).
13035 kJ / 3115 kcal
978 kJ / 234 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 20,8 % | 12 g |
Kulhydrat: | 1,3 % | 0,8 g |
Fedt: | 77,9 % | 20,6 g |
Sprøde hjemmelavede pommes frites.
Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.
Smør
|
25 g |
---|---|
Bøffer af oksefilet (ca. 650 g)
|
4 |
Groft salt
|
1 tsk |
Friskkværnet peber
|
Tomater i halve (ca. 300 g)
|
4 |
---|---|
Finthakkede frisk rosmarin
|
2 tsk |
Groft salt
|
½ tsk |
Friskkværnet peber
|
Bearnaiseessens
|
2 spsk |
---|---|
Æggeblommer (4 spsk)
|
4 |
Smør - smeltet
|
250 g |
Evt. lidt koldt vand
|
|
Hakkede frisk estragon
|
2 spsk |
Groft salt
|
½ tsk |
Friskkværnet hvid peber
|
Friske krydderurter
|
---|