Mexi burger med salsa

35 min
Mexi burger med salsa

Mexi burgeren er fuld af smag og flotte farver. Med både nem salsa, guacamole, bøffer og smeltet cheddar ost. Og som prikken over i'et, fritter af søde kartofler.

Ingredienser

Fritter af søde kartofler

800 g Søde kartofler i grove stave
½ tsk Groft salt

Salsa

1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
250 g Modne tomater i små tern
1 Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
2 dl Grofthakket frisk koriander

Bøffer

400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
½ tsk Groft salt
75 g Cheddarost i 8 tynde skiver

Guacamole

1 Avocado uden sten og skal (ca. 100 g)
2 Små hakkede fed hvidløg
1 spsk Friskpresset limesaft
¼ tsk Groft salt

Burgere

4 Lune store ciabattaboller
8 Blade af hjertesalat (ca. 75 g)

Sådan gør du

Fritter af søde kartofler

  • Fordel de søde kartofler på en plade med bagepapir. Bag fritterne øverst i ovnen i ca. 25 min. ved 250° - varmluft.
  • Drys med salt ved serveringen.

Salsa

  • Bland alle ingredienserne til salsaen og smag til.

Bøffer

  • Form det hakkede kød til 4 flade bøffer.
  • Lad en grillpande blive godt varm. Grill bøfferne ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side.
  • Drys med salt, læg osteskiverne på bøfferne og grill i yderligere ca. 2 min.

Guacamole

  • Mos avocadoen sammen med hvidløg, limesaft og salt. Smag til.

Læg burgerne sammen

  • Flæk de lune ciabattaboller og smør underbollerne med guacamole.
  • Læg bollerne sammen om salatblade, bøffer med ost og salsa. Server med fritter af søde kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/mexi-burger-med-salsa/