Plantefars

Plantefars

30 min
Har du lyst til at lave din egen hjemmelavede plantefars? Du kan bruge den til frikadeller, burgerbøffer, farsbrød o.l. Plantefarsen er lavet af helt naturlige råvarer fra køkkenet.

Sådan gør du

Plantefars
  • Kom chiafrøene i en stor skål sammen med vandet. Rør blandingen godt og lad den stå på køkkenbordet i ca. 10 min.
  • Hak edamamebønner, løg, æg, solsikkekerner, tomatpuré, sojasauce, timian, salt og peber i en foodprocessor i ca. 30 sek.
  • Kom blandingen i skålen med chiafrø, tilsæt kikærtemel og rør farsen godt igennem.
Sådan bruger du plantefarsen
  • Steg 16 frikadeller i gyldent smør af plantefarsen.
  • Eller steg 8-10 flade burgerbøffer.
  • Du kan også bage et farsbrød i en smurt brødform (ca. 1½ liter) ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Farsen egner sig ikke til at koge, men du kan stege små plantefarsboller og fx bruge dem til pasta og tomatsauce eller til boller i karry.

Du kan komme ekstra fyld i plantefarsen, fx salatost i tern, revet ost, oliven og/eller flere friske krydderurter. I stedet for kikærtemel, kan du bruge hvedemel.

Frikadeller, burgerbøf og farsbrød kan fryses. I kan spise dem kolde eller lune.

Energiindhold for hele retten:

4163 kJ / 995 kcal

Næringsindhold pr. 100g

599 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,5 g
Protein: 28,8 % 10,2 g
Kulhydrat: 24,1 % 8,5 g
Fedt: 47,1 % 7,6 g

Ingredienser

Plantefars
1 spsk Chiafrø
3 spsk Vand
300 g Optøede, bælgede edamamebønner
1 Zittauerløg i grove stykke (ca. 75 g)
2 Æg
3 spsk Solsikkekerner
2 spsk Koncentreret tomatpuré
2 spsk Sojasauce
1 spsk Hakket frisk timian eller 1 tsk tørret timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
60 g Kikærtemel (ca. 1 dl)