Plantefars

Plantefars

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

30 min

Har du lyst til at lave din egen hjemmelavede plantefars? Du kan bruge den til frikadeller, burgerbøffer, farsbrød o.l. Plantefarsen er lavet af helt naturlige råvarer fra køkkenet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

ca. 650 g

Antal portioner

Plantefars

  • 1 spsk chiafrø
  • 3 spsk vand
  • 300 g optøede, bælgede edamamebønner (sojabønner)
  • 1 zittauerløg i grove stykke (ca. 75 g)
  • 2 æg
  • 3 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 1 spsk hakkede friske timianblade eller 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 60 g kikærtemel (ca. 1 dl)

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Plantefars

  1. Kom chiafrøene i en stor skål sammen med vandet. Rør blandingen godt og lad den stå på køkkenbordet i ca. 10 min.
  2. Hak edamamebønner, løg, æg, solsikkekerner, tomatpuré, sojasauce, timian, salt og peber i en foodprocessor i ca. 30 sek.
  3. Kom blandingen i skålen med chiafrø, tilsæt kikærtemel og rør farsen godt igennem.

Sådan bruger du plantefarsen

  1. Steg 16 frikadeller i gyldent smør af plantefarsen.
  2. Eller steg 8-10 flade burgerbøffer.
  3. Du kan også bage et farsbrød i en smurt brødform (ca. 1½ liter) ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.
  4. Farsen egner sig ikke til at koge, men du kan stege små plantefarsboller og fx bruge dem til pasta og tomatsauce eller til boller i karry.

Frysetip

Frikadeller, burgerbøf og farsbrød kan fryses. I kan spise dem kolde eller lune.

Tilberedningstip

Du kan komme ekstra fyld i plantefarsen, fx salatost i tern, revet ost, oliven og/eller flere friske krydderurter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4542 kJ / 1086 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 25,9 %
  • Kulhydrat: 31,5 %
  • Fedt: 42,6 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag