Sliders med mexicanske undertoner

Sliders med mexicanske undertoner

30 min
En lille burger, kaldet slider....lækker mad til både børn og voksne. Her har vi ladet os inspirere af mexicansk streetfood, så der er lidt ekstra guf til smagsløgene.

Sådan gør du

Majssalsa
  • Bland majskerner, tomattern og resten af ingredienserne. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Bøffer
  • Lad en grillpande blive godt varm. Bland det hakkede kød godt med ost og salt. Form til 12 små flade bøffer (5-6 cm i diameter) og grill bøfferne ca. 2 min. på hver side.
  • Flæk bollerne og læg dem, med snitfladerne opad, på en plade med bagepapir. Læg de grillede bøffer på overne. Rist boller og bøffer øverst i ovnen.
  • Fjern skind og sten fra avocadoen og mos den med limesaft. Fordel avocadomosen på de ristede underboller. Læg salat, korianderblade og lidt salsa på og fordel overboller med bøffer på toppen. Server straks sammen med resten af majssalsaen.
Ristning
  • Ca. 4 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9985 kJ / 2386 kcal

Næringsindhold pr. 100g

564 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 24,6 % 8,2 g
Kulhydrat: 40 % 13,3 g
Fedt: 35,4 % 5,4 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Majssalsa
Kogte majs
250 g
Cocktailtomater i små tern
250 g
Grøn peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
1
Mørke rosiner
50 g
2-3 spsk finthakket røde chilipebre
Hakket frisk koriander
3 spsk
Friskpresset limesaft
3 spsk
Groft salt
½ tsk
Bøffer
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
300 g
150 g
Groft salt
½ tsk
Små burgerboller - sliderboller (ca. 300 g)
12
Moden avocado (ca. 175 g)
1
Friskpresset limesaft
1 spsk
Fintstrimlet romainesalat
50 g
Frisk koriander
2 dl