Sliders med mexicanske undertoner
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Sliders med mexicanske undertoner

En lille burger, kaldet slider....lækker mad til både børn og voksne. Her har vi ladet os inspirere af mexicansk streetfood, så der er lidt ekstra guf til smagsløgene.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sliders med mexicanske undertoner

Nøglehulsmærket opskrift

En lille burger, kaldet slider....lækker mad til både børn og voksne. Her har vi ladet os inspirere af mexicansk streetfood, så der er lidt ekstra guf til smagsløgene.

Antal portioner

Majssalsa

  • 250 g kogte majskerner
  • 250 g cocktailtomater i små tern
  • 1 grøn peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
  • 50 g mørke rosiner
  • 2-3 spsk finthakket røde chilipebre
  • 3 spsk hakkede friske korianderblade
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt

Bøffer

  • 12 små burgerboller - sliderboller (ca. 300 g)
  • 1 moden avocado (ca. 200 g)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 50 g fintstrimlet romainesalat
  • 2 dl friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Majssalsa

Bland majskerner, tomattern og resten af ingredienserne. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bøffer

Lad en grillpande blive godt varm. Bland det hakkede kød godt med ost og salt. Form til 12 små flade bøffer (5-6 cm i diameter) og grill bøfferne ca. 2 min. på hver side.

Flæk bollerne og læg dem, med snitfladerne opad, på en plade med bagepapir. Læg de grillede bøffer på overne. Rist boller og bøffer øverst i ovnen.

Fjern skind og sten fra avocadoen og mos den med limesaft. Fordel avocadomosen på de ristede underboller. Læg salat, korianderblade og lidt salsa på og fordel overboller med bøffer på toppen. Server straks sammen med resten af majssalsaen.

Ristning

Ca. 4 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
Print