Røstiburger med majssalat

Røstiburger med majssalat

45 min
Fryseegnet
En lækker burger....hvem kan ikke spise det. Røstiburger er et spændende alternativ til den traditionelle burger. I får nogle af smagene fra den traditionelle burger, som mange er vilde med. Men bollen er skiftet ud med "røstiboller", der er lavet af grøntsager og revet ost. Fyldet er også grøntsager, så I får alt i alt en dejlig vegge-burger. Til røstibugeren bliver der serveret en mexicansk inspireret salat med bl.a majskerner.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.

Røsti
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Bland de revne kartofler og squash og pres dem godt fri for væde, fx ved at vride dem i et rent viskestykke, af et par gange.
  • Vend ost, æg og salt godt sammen med kartofler og squash.
  • Fordel kartoffelblandingen i 12 flade bunker (ca. 12 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir. Træk de 2 stykker bagepapir over på de varme plader og bag de 12 røsti, til de er gyldne og sprøde.
Majssalat
  • Vend majskernerne sammen med forårsløg, koriander, limesaft og salt.
  • Smag til.
Ved serveringen
  • Læg de lune røstier sammen (3 i hver burger) om salatblade og avocado i første lag og tomatskiver og nødder i andet lag.
  • Server straks sammen med majssalat.

Du kan lave mindre stærke "røstiboller" ved at skifte tex mex osten ud med Arla Karolines Køkken® revet Mozzarella.

Røstierne kan fryses. Lun dem inden servering.

Energiindhold for hele retten:

9017 kJ / 2155 kcal

Næringsindhold pr. 100g

373 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 17,2 % 3,8 g
Kulhydrat: 47,1 % 10,3 g
Fedt: 35,7 % 3,6 g
Mere inspiration

Her er opskriften på en mere traditionel burger....med bolle og bøf.

Burger
30 min
Burger
(19)
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Røsti
1 kg Fintrevne kartofler
1 Fintrevet gul squash - eller grøn (ca. 200 g)
175 g Revet tex mex ost
1 Æg
1½ tsk Groft salt
Majssalat
500 g Majskerner
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
4 dl Frisk koriander
1 spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
Fyld
50 g Blade af romainesalat
1 Avocado i lange skiver (ca. 100 g)
3 Tomater i tynde skiver (ca. 150 g)
2 spsk Grofthakkede, ristede mandler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk