Røstiburger med majssalat

Røstiburger med majssalat

45 min
Fryseegnet
En lækker burger....hvem kan ikke spise det. Røstiburger er et spændende alternativ til den traditionelle burger. I får nogle af smagene fra den traditionelle burger, som mange er vilde med. Men bollen er skiftet ud med "røstiboller", der er lavet af grøntsager og revet ost. Fyldet er også grøntsager, så I får alt i alt en dejlig vegge-burger. Til røstibugeren bliver der serveret en mexicansk inspireret salat med bl.a majskerner.

Sådan gør du

Røsti
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Bland de revne kartofler og squash og pres dem godt fri for væde, fx ved at vride dem i et rent viskestykke, af et par gange.
  • Vend ost, æg og salt godt sammen med kartofler og squash.
  • Fordel kartoffelblandingen i 12 flade bunker (ca. 12 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir. Træk de 2 stykker bagepapir over på de varme plader og bag de 12 røsti, til de er gyldne og sprøde.
Majssalat
  • Vend majskernerne sammen med forårsløg, koriander, limesaft og salt.
  • Smag til.
Ved serveringen
  • Læg de lune røstier sammen (3 i hver burger) om salatblade og avocado i første lag og tomatskiver og nødder i andet lag.
  • Server straks sammen med majssalat.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Her er opskriften på en mere traditionel burger....med bolle og bøf.

Burger
30 min
Burger
(14)
Velbekomme!
Frysetip

Røstierne kan fryses. Lun dem inden servering.

Tip

Du kan lave mindre stærke "røstiboller" ved at skifte tex mex osten ud med Arla Karolines Køkken® revet Mozzarella.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9016 kJ / 2155 kcal

Næringsindhold pr. 100g

373 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 17,1 % 3,8 g
Kulhydrat: 47,2 % 10,3 g
Fedt: 35,7 % 3,6 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Røsti
Fintrevne kartofler
1 kg
Fintrevet gul squash - eller grøn (ca. 200 g)
1
Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25%
175 g
Æg
1
Groft salt
1½ tsk
Majssalat
Majskerner
500 g
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Frisk koriander
4 dl
Friskpresset limesaft
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Fyld
Blade af romainesalat
50 g
Avocado i lange skiver (ca. 100 g)
1
Tomater i tynde skiver (ca. 150 g)
3
Grofthakkede, ristede mandler
2 spsk