Røstiburger med majssalat
En lækker burger....hvem kan ikke spise det. Røstiburger er et spændende alternativ til den traditionelle burger. I får nogle af smagene fra den traditionelle burger, som mange er vilde med. Men bollen er skiftet ud med "røstiboller", der er lavet af grøntsager og revet ost. Fyldet er også grøntsager, så I får alt i alt en dejlig vegge-burger. Til røstibugeren bliver der serveret en mexicansk inspireret salat med bl.a. majskerner.
Ingredienser
Røsti
1 kg
Fintrevne kartofler
|
|
---|---|
1
Fintrevet gul squash - eller grøn (ca. 200 g)
|
|
175 g
Revet tex mex ost
|
|
1
Æg
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Majssalat
500 g
Majskerner
|
|
---|---|
1 bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
4 dl
Frisk koriander
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Fyld
50 g
Blade af romainesalat
|
|
---|---|
1
Avocado i lange skiver (ca. 100 g)
|
|
3
Tomater i tynde skiver (ca. 150 g)
|
|
2 spsk
Grofthakkede, ristede mandler
|
Sådan gør du
Røsti
Majssalat
Ved serveringen
Du kan lave mindre stærke "røstiboller" ved at skifte tex mex osten ud med Arla Karolines Køkken® revet Mozzarella.
Røstierne kan fryses. Lun dem inden servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9017 kJ / 2155 kcal
Næringsindhold pr. 100g
373 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 17,2 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 47,1 % | 10,3 g |
Fedt: | 35,7 % | 3,6 g |
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.