Bønnebøf

Bønnebøf

45 min
Denne bønnebøf er en velsmagende vegetarbøf, der med sin sprøde stegeskorpe passer perfekt ind i diverse grillmenuer. I denne opskrift på bønnebøf, bruger vi sorte bønner dåse for at spare tid, men uden at gå på kompromis med det sprøde ydre og den krydrede smag. Prøv disse hjemmelavede bønnebøffer, det er sikkert nemmere, end du tror.

Sådan gør du

Bønnefars
  • Dræn bønnerne godt og kom dem i en foodprocessor, sammen med de resterende ingredienser.
  • Blend farsen godt igennem, til den har fået en ensartet konsistens.
  • Stil bønnefarsen på køl i 20-30 minutter.
Stegning
  • Form farsen til 6 flade bøffer. Pensl dem med rapsolien og grill dem ved høj varme i ca. 3 min. på hver side. Servér straks de varme bønnebøffer.

Denne bønnebøf er også særdeles velegnet til at blive serveret i en burger.

Hvis du gerne selv vil udbløde og koge dine bønner, er dette også en mulighed. Tørrede bønner, som du selv udbløder og koger, har mere struktur. Udblød og kog evt. en stor portion bønner og frys dem ned, så slipper du for forberedelsen næste gang.

Energiindhold for hele retten:

4611 kJ / 1102 kcal

Næringsindhold pr. 100g

708 kJ / 169 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 7,4 g
Protein: 20,6 % 8,6 g
Kulhydrat: 48,4 % 20,2 g
Fedt: 31 % 5,9 g
Mere inspiration

Når grillen nu er i gang, kan du servere bønnebøfferne med disse grillede kartofler til.

Ingredienser

Bønnefars
1 dåse Sorte bønner, drænet (ca. 480 g)
75 g Havregryn
30 g Hørfrø
25 g Semidried tomater, hakket i grove stykker
1 Fed hvidløg, hakket
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Salt
½ tsk Stødt spidskommen
½ tsk Stødt muskatnød
½ tsk Friskkværnet peber
Stegning
1 spsk Rapsolie
Fint salt
Friskkværnet peber