Bønnebøf
45 min
•
Bønnebøf er en velsmagende vegetarbøf, der med sin sprøde stegeskorpe passer perfekt ind i diverse grillmenuer. I denne opskrift på bønnebøf, bruger vi sorte bønner dåse for at spare tid, men uden at gå på kompromis med det sprøde ydre og den krydrede smag. Prøv disse hjemmelavede bønnebøffer, det er sikkert nemmere, end du tror.
Ingredienser
Bønnefars
2 dåser
Sorte bønner (ca. 480 g)
|
|
---|---|
50 g
Havregryn
|
|
45 g
Hørfrø
|
|
30 g
Semidried tomater, hakket i grove stykker
|
|
2
Fed hvidløg, hakket
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Salt
|
|
½ tsk
Stødt spidskommen
|
|
½ tsk
Stødt muskatnød
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
50 g
Lagret cheddarost i små stykker
|
|
---|---|
1 dl
Hakket krydderurter fx. persille og/eller basilikum
|
|
1
Grofthakket rødløg
|
Stegning
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Bønnefars
Stegning
Denne bønnebøf er også særdeles velegnet til at blive serveret i en burger.
Hvis du gerne selv vil udbløde og koge dine bønner, er dette også en mulighed. Tørrede bønner, som du selv udbløder og koger, har mere struktur. Udblød og kog evt. en stor portion bønner og frys dem ned, så slipper du for forberedelsen næste gang.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5655 kJ / 1352 kcal
Næringsindhold pr. 100g
703 kJ / 168 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,7 g |
Protein: | 21,5 % | 8,9 g |
Kulhydrat: | 38,3 % | 15,9 g |
Fedt: | 40,2 % | 7,6 g |