Waldorfsalat

Waldorfsalat

1 time
Denne klassiske waldorfsalat er lige, som den skal være. Denne waldorfsalat består af en lækker dressing med æbler, vindruer, bladselleri og valnødder. Det er en nem waldorfsalat med cremefraiche - og den passer godt til både kalkun, and og vildtretter. Søger du en skøn waldorfsalat opskrift - så behøver du ikke lede længere.

Sådan gør du

Waldorfsalat
  • Vend cremefraichen sammen med sukker og salt.
  • Skær æblerne i tern og vend dem i dressingen efterhånden, så de ikke bliver brune.
  • Tilsæt forsigtigt bladselleri, vindruer og valnødder.
  • Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag waldorfsalaten og kom den i en skål.
Mere inspiration

Her er en lettere og farverig udgave af den klassiske waldorfsalat.

Rødkålssalat
30 min
Rødkålssalat
(32)
Velbekomme!
Tip

Dressingen kan tilberedes af lige dele cremefraiche 18% og 38%.

Variation

Du kan også bruge andre syrnede mælkeprodukter, som i f.eks. denne opskrift, hvor der er brugt skyr i stedet for cremefraiche. Husk at smage til en ekstra gang, hvis du skifter cremefraichen ud med et andet syrnet mælkeprodukt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5176 kJ / 1237 kcal

Næringsindhold pr. 100g

487 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 7,2 % 2,1 g
Kulhydrat: 30,7 % 8,8 g
Fedt: 62,1 % 8,2 g

Ingredienser

Waldorfsalat
3½ dl
Sukker
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Grønne æbler, fx granny smith (ca. 250 g)
2
Bladselleri i tynde skiver
4 stilke
Halve grønne vindruer uden kerner
300 g
Grofthakkede valnøddekerner
50 g
Pynt
Blade af bladselleri
Valnøddekerner
Vindruer