Dådyrfilet og valnøddesauce
45 min
•
Dådyrfilet med valnøddesauce og bagt rodfrugtsalat med brombær er ualmindelig lækker gæstemad. Efterårets skønne råvarer går her op i en højere enhed både smagsmæssigt og synsmæssigt. Det er ikke svært at stege en dyrefilet - du skal blot passe på, den ikke får for meget. Det fine dyrekød smager fantastisk med den både bløde og sprøde valnøddesauce med østershatte.
Ingredienser
Dådyrfilet
20 g
Smør
|
|
---|---|
500 g
Dyrefilet, fx dådyr
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Valnøddesauce
2½ dl
Vand
|
|
---|---|
50 g
Valnøddekerner
|
|
10 g
Smør
|
|
1
Finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
|
|
75 g
Strimlede østershatte
|
|
2 dl
Hønsebouillon
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ dl
Piskefløde
|
|
25 g
Blåskimmelost
|
|
½ spsk
Saucejævner
|
|
Evt. kulør
|
Tilbehør
1 kg
Bagte eller kogte kartofler
|
---|
Sådan gør du
Dådyrfilet
Valnøddesauce
Hvis du har lyst til en mere enkelt salat som tilbehør, kan du pifte en grøn salat op med brombær og pærer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8883 kJ / 2123 kcal
Næringsindhold pr. 100g
397 kJ / 95 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 27,2 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 34,5 % | 8,1 g |
Fedt: | 38,3 % | 4,1 g |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.