Dådyrfilet og valnøddesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

45 min

Rigtig lækker gæstemad! Server med sprøde, dampede grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

Dådyrfilet

  • 25 g smør
  • 500 g dyrefilet, fx dådyr
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Valnøddesauce

Tilbehør

  • 1 kg små bagte kartofler - med skræl
  • 600 g dampede blandede grøntsager, fx gulerødder med top, spidskål og asparges

Sådan gør du

Sådan gør du

Dådyrfilet

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fileten ved jævn varme i ca. 25 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Drys kødet med salt og peber og hold det varmt.

Valnøddesauce

Bring imens vand og nødder i kog i en gryde. Kog det ved kraftig varme i ca. 2 min. Lad nødderne dryppe af i en sigte. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg løg og østershatte i ca. 3 min. - rør af og til. Vend nødder, bouillon, salt og peber i svampene sammen med fløde og ost. Tag panden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme i ca. 1 min. - rør af og til. Tilsæt evt. kulør og smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

En elegant rødvin med karakter. Vælg en nebbiolo-baseret vin fx fra barbaresco eller barolo Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til vildt