Dådyrfilet og valnøddesauce

Bedømmelse

(14 vurderinger)

45 min

Rigtig lækker gæstemad! Server med sprøde, dampede grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

Dådyrfilet

  • 25 g smør
  • 500 g dyrefilet, fx dådyr
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Valnøddesauce

Tilbehør

  • 1 kg små bagte kartofler - med skræl
  • 600 g dampede blandede grøntsager, fx gulerødder med top, spidskål og asparges

Sådan gør du

Sådan gør du

Dådyrfilet

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fileten ved jævn varme i ca. 25 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Drys kødet med salt og peber og hold det varmt.

Valnøddesauce

Bring imens vand og nødder i kog i en gryde. Kog det ved kraftig varme i ca. 2 min. Lad nødderne dryppe af i en sigte. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg løg og østershatte i ca. 3 min. - rør af og til. Vend nødder, bouillon, salt og peber i svampene sammen med fløde og ost. Tag panden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme i ca. 1 min. - rør af og til. Tilsæt evt. kulør og smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde:

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

En elegant rødvin med karakter. Vælg en nebbiolo-baseret vin fx fra barbaresco eller barolo Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til vildt