Banankage med skyr og chiafrø

Banankage med skyr og chiafrø

60+ min
Supernem og lækker banankage, helt uden sukker og med masser af smag. Denne banankage er lavet med skyr og chiafrø - prøv denne banankage næste gang du får lyst til en nem og svampet kage med masser af smag...

Sådan gør du

Dej til banankage
  • Pisk æg og honning godt sammen - til det bliver skummende.
  • Rør bananer og skyr sammen med en håndmixer.
  • Bland mel, bagepulver, chiafrø og chokolade sammen og vend det sammen med bananmosen. Vend forsigtigt æggesnapsen i.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen.
  • Bag kagen midt i ovnen ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad den køle af på en bagerist.
Ved serveringen
  • Tag kagen ud af formen og placer den på et fad - evt. med bunden opad, hvis denne side af kage er mere jævn.
  • Fordel den smeltede chokolade på kagen. Kom valnødder og hindbær på. Pynt med skovsyre og server med skyr.

Vend kagen på hovedet inden du pynter den, det giver en mere glat overflade.

Energiindhold for hele retten:

13504 kJ / 3228 kcal

Næringsindhold pr. 100g

741 kJ / 177 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 15,2 % 6,6 g
Kulhydrat: 51,1 % 22,3 g
Fedt: 33,7 % 6,8 g
Mere inspiration

Prøv dette bananbrød - en blanding af kage og brød.

Bananbrød
60+ min
Bananbrød
(45)
Relateret video
Banankage med skyr og chiafrø

Se her hvordan du nemt og hurtigt laver en banankage uden sukker.

Ingredienser

Dej til banankage
4 Æg
2½ spsk Honning
5 Modne bananer - mosede (ca. 500 g)
3 dl Skyr med vanilje
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk Bagepulver
2 spsk Chiafrø
50 g Grofthakket mørk chokolade
Topping
150 g Mørk chokolade - smeltet
50 g Grofthakkede valnøddekerner
100 g Hindbær
Pynt
Skovsyre
Tilbehør
2½ dl Skyr med vanilje