Smoothie bowl med brombær

Smoothie bowl med brombær

15 min
Smoothie bowl - en smoothie og en bowl i et. Smoothie bowl - super lækker morgenmadskål eller mellemmåltid. Havregrynene i det syrnede produkt sørger for en god konsistens og giver en god mæthedsfølelse. Top bowlen med din yndlingstopping i form af frugt, nødder og/eller nødder eller brug, hvad du allerede har i skabet.

Sådan gør du

Smoothie bowl
  • Tag 10-12 flotte brombær og halvdelen af bananen fra til topping.
  • Blend resten af brombærrene med resten af bananen, kvark og havregryn i ca. 2 min. til en tyk jævn smoothie.
  • Fordel smoothien i 2 skåle.
Topping
  • Skræl banan og kiwifrugt i tynde skiver.
  • Fordel frugt, flager og frø på de to smoothie bowls.
  • Dryp med honning og pynt med mynteblade.
  • Server straks.

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Du kan hurtigt lave "bunden"/smoothien - blot du har frosne bær i fryseren og et syrnet produkt i køleskabet, og havregryn i skabet.

Energiindhold for hele retten:

3421 kJ / 818 kcal

Næringsindhold pr. 100g

362 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 19,9 % 4,2 g
Kulhydrat: 69,4 % 14,8 g
Fedt: 10,7 % 1 g
Mere inspiration

Prøv denne lækre acai bowl med masser af gode sager.

Ingredienser

Smoothie bowl
300 g Frosne brombær
1 Banan (ca. 225 g)
250 g Kvark
3 spsk Havregryn
Topping
1 Kiwifrugt - skrællet
1 Passionsfrugt - kernerne herfra
2 spsk Kokosflager
2 tsk Chiafrø
2 spsk Flydende honning
Pynt
Mynteblade