Brownies

Brownies

60+ min
Fryseegnet
Dejlig klassisk chokoladebrownie med valnødder. Perfekt til en velbrygget kop kaffe, eller et stort glas mælk. Du kan sagtens bage din brownie dagen inden den skal serveres, den bliver faktisk kun bedre af at stå natten over - selvom det kan være svært, at lade sådan en skøn brownie stå til næste dag. Og så gør det ikke noget at du underbager den lidt, den må gerne være godt blød og svampet i konsistensen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Brownies
  • Smelt smør og chokolade i en gryde. Lad det køle af.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland mel, kakao og valnøddekerner og vend det forsigtigt i æggesnapsen.
  • Vend den afkølede chokoladeblanding i.
  • Hæld dejen i en firkantet form (ca. 20 x 30 cm) - foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen og lad den køle af. Skær kagen i 24 firkanter (a ca. 5 x 5 cm).

Du kan bage 16-18 chokolademuffins af dejen. Kom 4 spsk dej i hver muffinform (a ca. 1 dl). Bag kagerne midt i ovnen, 25-30 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kagerne kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

24440 kJ / 5841 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1989 kJ / 475 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5,7 % 6,6 g
Kulhydrat: 33,3 % 38,9 g
Fedt: 61 % 32,8 g
Mere inspiration

Brownies kan også bages i en hvid udgave.

Ingredienser

Brownies
250 g Smør
150 g Mørk chokolade i små stykker
4 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
3 spsk Kakaopulver
200 g Hakkede valnøddekerner